Ticari Sır, Bankacılık Sırrı veya Müşteri Sırrı Niteliğindeki Bilgi veya Belgelerin Açıklanması Suçu Arş. Gör. Dilek Özge Erdem  - Kitap

Ticari Sır, Bankacılık Sırrı veya Müşteri Sırrı Niteliğindeki Bilgi veya Belgelerin Açıklanması Suçu

1. Baskı, 
Temmuz 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
171
Barkod:
9786058110892
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
65,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Küreselleşmenin artan ivmesiyle birlikte, özellikle ticari sırların önemi ve ekonomik değeri hiçbir zaman olmadığı kadar ciddi bir görünüm kazanmıştır. Bu anlamda ticari sırların açıklanması gibi suçlar yoluyla özellikle haksız rekabet avantajının sağlanması yoluyla yalnızca bireysel menfaatlerin değil ulusal ve uluslararası ekonomilerin menfaatlerinin de zarar gördüğünün söylenmesine gerek bile yoktur.
Bu çalışmada Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen ticari sır, bankacılık sırrı veya müşteri sırrı niteliğindeki bilgi veya belgelerin açıklanması suçu incelenmiş; ticari sır, bankacılık sırrı ve müşteri sırrının korunmasının iç hukuk ve uluslararası hukuk göz önünde bulun-durularak hukuki temelleri açıklanmış. Suç tipinin incelenmesi kapsamında özel kanunlarda ve Türk Ceza Kanunu'nun özel hükümlerinde yer alan benzer suçlarla ilişkisi ve farkları ortaya konulmuş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Suçun Unsuru Olarak Sır ve Kavramsal Çerçeve
.
Suçun Unsurları ile Ortaya Çıkış Biçimleri ve Muhakemesine İlişkin Şartlar