Girişimcilikte Yön Tayini Prof. Dr. İ. Doğan Kargül  - Kitap

Girişimcilikte Yön Tayini

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
178
Barkod:
9789754360875
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitabın ilerleyen bölümlerinde görüleceği gibi, Osmanlı Devletinde yüzyıllar boyunca girişimcilik için yeşil ışık yanmamıştır. İleri seviyede bir tutuculuk ve eğitim geriliği herkesin elini kolunu bağlamıştır. Hele eğitimde çok gerilerde kalma girişimcilik için büyük darbe olmuştur. Bu yüzden her şeyi devletten bekleyen bir toplum düzeni kurulmuştur.
Oysa ilerleme ve gelişme böyle düzenle başarılamazdı. Nüfusunun yarısını oluşturan kadınlara eğitim hakkı verilmezken, hanımlar çalışma hayatına katılmazlarsa refah ne şekilde hız kazanabilirdi?
Toplumları öne çıkaran faktör, üretim gücüne topyekün omuz vermekle başarılacağını bilmek olmuştur. O halde toplu kalkınmaya yol göstericilik yapacak olan bir girişimciler sınıfının yaratılması şart olmuştur.
Girişimci çok iyi bir eğitimden geçmiş, ailesinden özgür adımlar için hep destek görmüştür. Girişimci risk almayı da belirli ölçülere göre kabul etmiş olan kimsedir.İşte kitap da tüm bu ve ilgili tüm konular ayrıntılarıyla açıklanmaya çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Girişimcilik Kapısı
.
Yerel Yönetimler ve Girişimcilik
.
Girişimci ve Piyasa Araştırması
.
Girişimcinin Finans Çantası
.
Girişimcinin Envanter Hesapları
.
Geçmişte Girişimcilik
.
Girişimcilik Ruhu ve Aile
.
Girişimcilik ve Gelecek