Pekcanıtez Usûl Medenî Usûl Hukuku (3 Cilt) Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez, Prof. Dr. Muhammet Özekes, Doç. Dr. Mine Akkan, Doç. Dr. Hülya Taş Korkmaz  - Kitap
Pekcanıtez Usûl

Medenî Usûl Hukuku

(3 Cilt)

15. Baskı, 
Mart 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
2951
Barkod:
9786051524832
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
1.215,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitabın 15. basısı olan bu baskıdan itibaren, daha geniş bir yazar kadrosu, yeni bir plan ve içerikle okuyucuya ve hukukçulara sunulmaktadır. Bu basıyla birlikte, yazar sayısı üç iken sekize ulaşmıştır. Her bir bölüm tek başına veya birlikte, o konuda özel olarak çalışmış, makalesi, tezi, eseri bulunan yazarlar tarafından kaleme alınmış, bazı bölümlerde ise farklı şekillerde katkıda bulunulmuştur.
Bu kitapta hem doktrin hem de uygulamaya katkı sağlanması, her iki bakımdan da başvuru kitabı olması amaçlanmaktadır. Bu sebeple, kitapta tüm genel eserler ve özellikle ilgili bölümlerdeki temel monografi, tez, makaleler değerlendirilmiş, aynı zamanda yabancı hukuk sistemlerindeki konuyla ilgili temel tartışmalara da değinilmiştir. Kitabın genel bibliyografyası yanında, ilgili bölümlerde o bölüme özgü bibliyografya verilerek atıf yapılan kaynaklar dışında da okuyucunun kaynaklara ulaşması, araştırma yapması kolaylaştırılmıştır.
Kitapta mümkün olduğunca her konuda emsal yargı kararlarına yer verilmiş, bu kararlar gerektiğinde değerlendirilip tartışılmıştır. Ancak bu yapılırken kitabın, özellikle uygulamada yapıldığı gibi karar yığını haline getirilerek gereksiz yere hacminin artırılmamasına dikkat edilmiş, temel yargı kararları belirtildikten sonra, kısa açıklama ve künye atfıyla diğer kararlara değinilmiştir. Böylece doktrin yanında uygulamanın da tam yansıtılması; kitabın hem araştırma yapanlara hem de uygulamada bir sorunu çözmek isteyenlere aynı derecede yararlı olması amaçlanmaktadır. Kitapta ana tartışmalar metin içinde tali tartışmalar ise dipnotlarda yapılmış; keza ana konunun bütünlüğünü bozmamak için bazı teknik ya da uygulamada yer bulan konular dipnotlarda değerlendirilmiştir."
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez
.
Medeni Usul Hukukuna İlişkin Genel Bilgiler
.
Taraflar (Taş Korkmaz ile birlikte)
.
Dava Hakkında Genel Bilgiler
.
Davanın Açılması
.
Davaya Cevap
.
Tahkim (Yeşilırmak ile birlikte)
.
Prof. Dr. Oğuz Atalay
.
İspat
.
Deliller (Tanık, Keşif, Bilirkişi, Uzman Görüşü)
.
Yargılama Giderleri ve Adli Yardım
.
Prof. Dr. Muhammet Özekes
.
Ön İnceleme
.
Tahkikat Yolları
.
1086 Sayılı HUMK Hükümlerine Göre (Eski) Kanun Yolu Sistemi
.
Geçici Hukuki Koruma
.
Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları
.
Prof. Dr. Murat Atalı
.
Davaya Müdahale
.
Karar ve Hüküm
.
Basit Yargılama Usulü
.
Çekişmesiz Yargı
.
Doç. Dr. Güray Erdönmez
.
Usul İşlemleri
.
Medeni Usul Hukukuna Hakim Olan İlkeler
.
Deliller (Senet ve Yemin)
.
Doç. Dr. Mine Akkan
.
Yargı
.
Mahkemeler
.
Yargı Görevlileri
.
Bireysel Başvuru
.
Doç. Dr. Ali Yeşilırmak
.
Tahkim (Pekcanıtez ile birlikte)
.
Doç. Dr. Hülya Taş Korkmaz
.
Taraflar (Pekcanıtez ile birlikte)
Kitapla İlgili Kategoriler