Sosyal Bilimlerde SPSS Uygulamaları Dr. Yavuz Akbulut  - Kitap

Sosyal Bilimlerde SPSS Uygulamaları

1. Baskı, 
Ocak 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
200
Barkod:
9786055729059
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Araştırma istatistiği bilgi ve becerileri, tüm araştırmacılar için sahip olunması gereken temel yeterlik alanları arasındadır. Araştırmacılar, araştırma etkinliklerini, bu konuda sahip oldukları bilgi ve beceriler doğrultusunda gerçekleştirmekte, sonuç ya da sonuçlara ulaşmaktadırlar.
Araştırmanın türüne ve özelliklerine bağlı olmak koşuluyla uygulanabilecek çok sayıda istatistiksel analizden söz edilebilir. Unutulmamalıdır ki, bir istatistiksel analiz ancak araştırmanın amacına ve değişkenlerine hizmet ettiği ölçüde değerlidir. Araştırmacıların bu noktada doğru kararlar verebilmeleri için, istatistiksel analizlerin hangi durumlarda ve ne tür amaçlar için kullanılabileceği, elde edilen sonuçların nasıl yorumlanabileceği konusunda yetkin olmaları gerekmektedir. Su kitap temelde böyle bir gereksinimi karşılamak amacıyla hazırlanmıştır.
Hitapta, istatistiksel analizler kendi içinde tutarlı ve anlamlı bir örüntü oluşturacak biçimde ve çözümlü örneklerle ele alınmıştır. Kitaptaki örneklerde yer alan veri setleri çoğunlukla gerçek araştırmalardan alınmış, çözümlemeler SPSS 16 lilindoujs sürümünün ekran görüntüleri ile desteklenmiştir. Analizlerde verilen yol haritalarının programın daha önceki sürümlerini kullanırken de katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Hitabın, araştırma istatistiği konusunda kendini geliştirmek isteyen her düzeydeki araştırmacıya referans olarak hizmet etmesi amaçlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Kavramlar
.
Hipotez Testi
.
SPSS'e Giriş
.
Temel Betimsel İstatistikler
.
Değişkenler Arası İlişkilerin İrdelenmesi
.
Grup ve Ölçümlerin Karşılaştırılması
.
Non–Parametrik Testler