Kamu Maliyesi Bütçe ve Borçlanma 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunundaki  Son Değişikliklerle Yeni Bütçe Uygulaması Mahmut Kalenderoğlu  - Kitap

Kamu Maliyesi Bütçe ve Borçlanma

5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunundaki Son Değişikliklerle Yeni Bütçe Uygulaması

17. Baskı, 
Kasım 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
424
Barkod:
9789750245596
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
112,00
İndirimli (%52):
54,00
Stoktan hemen gönderilir.
Kitabın Açıklaması
İlk yayınlandığı tarihten beri, gerek mesleki sınavlara hazırlanan kişilerin, gerekse konuyu özet olarak ancak sorular eşliğinde öğreten/öğrenmek isteyen kişilerin tercih ettiği "Başarı Grubu Müfettişlik Uzmanlık Sınavlarına Hazırlık Dizisi"nin yedinci kitabı olan bu kitap, her yeni baskısında bir önceki baskısının üzerine ekleyerek ve de gerek kitabı kullanan akademisyenlerden gerekse kitapla sınavlara hazırlanan kişilerden gelen istek, öneri vs.. dikkate alınarak 17. baskısını yapmıştır.
Kitap, beş temel konuyu ayrı ayrı bölümlerde işlemiştir. İlk iki bölümde maliye teorisi ve kamu harcamaları, üçüncü bölümde Kamu gelirleri ve son iki bölüm-de de devlet bütçesi ile devlet borçlanması incelenmiştir. Kitapta konular incelenirken, çok fazla detaya girilmeden konunu özü anlatılmış ve özellikle de sınavlarda en çok ağırlık verilen tüm harcama vergi bütçe ve borçlanma teorilerinin özellikleri ve birbiri ile olan bağlantıları örneklerle açıklanmıştır.
Eserin bu baskısında daha önceki tüm KPSS ve idari yargı hakimlik sınavlarında ve diğer kurum sınavlarında çıkmış sorulara yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Maliye Teorisi
.
Kamu Hizmetleri
.
Kamu Harcamaları
.
Kamu Gelirleri
.
Vergi Teorisi
.
Devlet Bütçesi
.
Türk Bütçe Süreci
.
Borçlanma
.
Borç Yönetimi
.
İktisadi ve Mali Düşünce Tarihi