Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:20 Rechtsbrücke Haziran 2021 Prof. Dr. Yener Ünver

Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:20 Rechtsbrücke

Haziran 2021

1. Baskı, 
Temmuz 2021
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
416
Barkod:
2146974121063
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
64,00
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Rechtsbrücke/Hukuk Köprüsü Dergisi, 20. sayısıyla 10. yayın yılını geride bırakmıştır. Dergimize ilk andan itibaren destek veren Alman ve Türk meslektaşlarımıza bu fedakâr çabaları için teşekkür ediyor, hiçbir kesinti olmadan 10 yıllık yayını geride bırakmanın mutluluk ve sevincini müştereken yaşıyoruz. Alman ve Türk akademisyenlerin ortak çabalarıyla, hemen her sayıda, çok farklı ve güncel konular iki dilde Alman ve Türk hukukçuların istifadesine sunulmuştur. Dergimiz, sadece yüksek mahkemelerin kararları değil, aynı zamanda kanunlar ve makaleler ile hukuk röportajlarını da iki dilde takip edenlerin istifadesine sunma görevini başarıyla yerine getirmiştir. Gerçekten bilime gönül vermiş, akademik sorumluluk ve etik kurallarını içselleştirmiş meslektaşlarımızın çabasıyla bu derginin daha uzun yıllar yayımlanmasını dilerim.
Yine çok farklı ve güncel konularla okuyucularımızın karşısına çıktığımız bu sayıda, ceza hukuku ve sanat, hamilelik psikolojisinin kusuru yeteneğine etkisi, ceza hukuku bakımından doğum, ölüm ve ölüme yardım, tanıkların sağlığının korunması, yaralama suçu, tutuklama, basit ve nitelikli adam öldürme, uyuşturucu madde suçları, kişinin psikiyatri hastanesine yerleştirilme si, trafik kazasında hasar ve zararın giderimi, yargılamanın aleniliği, sözleşme özerkliği, satış sözleşmesinden kaynaklı zararı tazmini, sözleşmeden dönme, Korona acil yardım mali destekleri, yapay döllenme yöntemleri, sezaryenle doğum müdahalesi ve Alman Embriyoların Korunması Kanunu gibi konular incelenmiştir.
19 Nisan 2021 günü, çok değerli Alman bilim insanı Prof. Dr. iur. Dr. phil. Uwe Scheffler'i kaybettiğimiz acı haberiyle sarsıldık. Ailemizin çok kıymetli bir ferdini kaybettiğimiz gerçeğine alışmak kolay olmayacak. Değerli ailesinin acılarını içten paylaşıyor ve hatıralarını saygıyla anıyoruz. Kısa sürede çok değerli işbirlikleri yaptığımız ve eserlerini Türkçeye kazandırdığımız Prof. Scheffler'in bu sayıda yayınlanmak üzere önceden gönderdiği kendisine ve kıymetli ekibine ait yazılar da, bu sayıda yer alarak şimdiden özlediğimiz değerli dostumuzun hatırasını Türk hukukçuları nezdinde yaşatacaktır.
Saygılarımla.
Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER
Özyeğin Üniversitesi Alman Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
Ürün Konu Başlıkları
.
Sanat ve Sanat Özgürlüğü – Almanya'daki İki Zor Hukuk Kavramı, Prof. Dr. Dr. Uwe SCHEFFLER – (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Sanat ve Ceza Hukuku – Sanat Performansı Olarak Hayvanlara Eziyet mi? Dr. Dela–Madeleine HALECKER – (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Yetenek Cezadan Korumaz – Bir Usta Sahtekârın Atölyesinden, Dr. Joanna MELZ, LL.M. – (Çev.: Dr. Zehra BAŞER DOĞAN)
.
Alman Federal Yüksek Mahkemesi'nin (6. Ceza Dairesi'nin), 02.12.2020 Tarih ve 6 StR 148–20 Sayılı Kararı: Tehlikeli Yaralama (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Federal Yüksek Mahkeme (5. Ceza Dairesi)'nin "Sinsi ve Alçakça Saikler" Hakkındaki 11.11.2020 tarih ve 5 StR 124–20 sayılı Kararı, (Çev.: Arş. Gör. Nuran HAYDAR)
.
Alman Federal Yüksek Mahkemesi'nin (5. Ceza Dairesi'nin) 25.11.2020 tarih ve 5 StR 435–20 dayılı Kararı: Az Olmayan Miktarda Uyuşturucu Madde Ticareti, (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Hamburg Eyalet Mahkemesi (8. Büyük Ceza Dairesi)'nin 18.01.2021 tarih ve 608 Qs 18–20 sayılı Kararı: Korona–Acil Yardımları Sübvansiyondur, (Çev.: Mehmet KARATEPELİ)
.
Alman Federal Yüksek Mahkemesi (4. Ceza Dairesi)'nin 03.12.2020 Tarih ve 4 StR 317–20 Sayılı Kararı: Bir Psikiyatri Hastanesine Yerleştirme, (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Alman Federal Yüksek Mahkemesi'nin Ceza Muhakemesinde Alenilik İlkesi Hakkında 17.11.2020 tarih ve 4 StR 390–20 Sayılı Kararı (Chemnitz Eyalet Mahkemesi), (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Alman Federal Yüksek Mahkemesi (3. Ceza Dairesi)'nin 17.11.2020 tarih ve 3 ARs 14–2 sayılı Kararı: Wirecard–Soruşturma Komisyonu: Komisyonun Delil Toplama Hakkı ve Tanığın Sağlığının Korunması Arasındaki Uyuşmazlığın Çözümü Hakkındadır, (Çev.: Mehmet KARATEPELİ)
.
Federal Yüksek Mahkeme (3. Ceza Dairesi)'nin Tutukluluğun Devamı Hakkındaki 09.12.2020 tarih ve AK 38–20 sayılı Kararı, (Çev.: Arş. Gör. Nuran HAYDAR)
.
Hukuki Çıkarsama Tarzının Anlamına Dair, Prof. Dr. Gunnar DUTTGE – (Çev.: Dr. Öğr. Üyesi R. Barış ATLADI)
.
Alman Federal Yüksek Mahkemesi (5. Ceza Dairesi)'nin 11.11.2020 Tarih ve 5 StR 256–20 Sayılı Kararı: Sezaryanla Doğumda Doğumun Başlaması, (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Kendi Çocuğunu Öldürme – Motivasyonlar ve İnfantisid Halinde Kusur Yeteneği, Prof. Dr. Anke ROHDE – (Çev.: Doç. Dr. Erdal YERDELEN – Arş. Gör. Dilek Özge ERDEM)
.
Berlin Eyalet Mahkemesi'nin Doğumun Başlangıcından Sonraya Sarkan Selektif Fetosid Müdahalesinin Cezalandırılmasına İlişkin Güncel Bir Kararı –Gunnar Duttge'nin Yorumlarıyla– (Çev.: Arş. Gör. Kerem ÖZ)
.
Federal Yüksek Mahkeme'nin Selektif Fetosid Müdahalesi Kapsamında Öldürme Suçuna İlişkin Güncel Bir Kararı, (Çev.: Yasemin DUMAN)
.
Frankfurt a. M. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 01.07.2019 Tarih ve 2–33 O 127–18 Sayılı Kararı: Sözleşmeden Dönme, (Çev.: Av. Yıldız KURT YILDIRIM)
.
Federal Yüksek Mahkeme (7. Hukuk Dairesi)'nin 13 Mart 2020 Tarih ve V ZR 33–19 sayılı Kararı: Satış Sözleşmesi Kapsamındaki Zararlara İlişkin Tazminat Hakkı, (Çev.: Av. Yıldız KURT YILDIRIM)
.
Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nin Trafik Kazasından Doğan Talepler ve Onarım Masraflarının Sınırlandırılmasına Dair Güncel Bir Nihaî Kararı, (Çev.: Av. Mustafa YAŞAR)
.
Alman Federal İş Mahkemesi'nin 13.05.2020 Tarih ve 4 AZR 489–19 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi Özerkliğinin Sınırları Hakkında Kararı, (Çev.: Arş. Gör. Dr. Gökhan TÜRE)
.
(Alman) Embriyoların Korunması Kanunu, (Çev.: Öğr. Gör. Dr. Melike ŞENTÜRK TUR)
.
(Alman) Preimplantasyon Tanı Düzenlemesine Dair Yönetmelik , (Çev.: Öğr. Gör. Dr. Melike ŞENTÜRK TUR)