Almanca Öğrenci Sözlüğü  (Deutsch Studentenwörterbuch) Almanca – Türkçe / Türkçe – Almanca Zafer Ulusoy, Ali Bayram, M. Aydan Taşkıran  - Kitap

Almanca Öğrenci Sözlüğü

(Deutsch Studentenwörterbuch) Almanca – Türkçe / Türkçe – Almanca

16. Baskı, 
Ağustos 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
12x16
Sayfa:
625
Barkod:
9789754710274
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu sözlükte, Almancada en çok kullanılan yaklaşık 35,000 sözcüğün en çok kullanılan anlamlarına gelişen ve özleşen Türkçenin sözvarlığı göz önünde tutularak, kısa ve özlü karşılıklar verilmiştir. Sözlük, günlük dilde kullanılan binlerce sözcük ve deyimin yanı sıra, çeşitli bilim dallarına ait terimleri de içermektedir.
Bir sözcüğe birden çok karşılık gelmesi halinde eşanlamlı ve/veya yakın anlamlı karşılıklar virgül ile değişik anlamları yansıtanlar ise noktalı virgül ile ayrılmıştır. Temel girişleri izleyen / / içindeki okunuşları, okura kolaylık sağlamak amacıyla Türk harfleri ile gösterilmiştir. Türkçede olmayan sesler, koyu bir harfle verilmiş, bunların tanımı ve nasıl çıkarılacağı "sözlüğün kullanımı" bölümünde açıklanmıştır.
Almancada en çok kullanılan düzensiz fiiller bir liste halinde sözlüğün sonuna eklenmiştir.
Orta ve lise öğrencilerinin olduğu gibi, Almanca ile ilgili hemen herkesin orta boy bir Almanca - Türkçe sözlüğe duyacakları gereksinimler göz önüne alınarak hazırlanan bu sözlüğün güvenilir ve yararlı bir kılavuz olacağı düşünülmektedir.
Kitapla İlgili Kategoriler