Bilgi Yönetimi ve Uygulamaları Prof. Dr. Murat Dinçmen  - Kitap

Bilgi Yönetimi ve Uygulamaları

1. Baskı, 
Mart 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x24
Sayfa:
296
Barkod:
9786054220151
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
65,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın amacı, artan küresel rekabet içerisinde işletmeler için önemli bir kaynak haline gelen bilgi ve yönetimi konusunu, hem iş dünyası hem de lisans ve yüksek lisans öğretimi açısından incelemektir. Malzeme, yarı mamul ve mamul stokları, makina ve teçhizat, bina, arsa, para, hisseler, fonlar vs gibi maddi işletme varlıkları yanısıra maddi olmayan işletme varlığı olan bilginin değeri işletmenin başarısı için önemli bir konudur.
Uluslararası literatürde ve üniversitelerin öğretim programlarında bilgi yönetimi konusu giderek artan bir şekilde karşımıza çıkmaya başlamıştır. Doğal olarak ülkemizdeki birçok üniversitede de bilgi yönetimi konusu lisans ve lisansüstü düzeyde dersler şeklinde verilmeye başlanmıştır; ayrıca bu alanda yüksek lisans ve doktora tez çalışmaları karşımıza çıkmaya başlamıştır. İşte bu kitabımız, bu alanda çalışan akademisyen ve uzmanların biraraya gelerek, yine bu alandaki bir eksikliği gidermek amacıyla hazırlanmıştır.
Kitap, konuların seçimi ve sıralanışı ile hem iş dünyası için önemli bir kaynak niteliğinde olup hem lisans ve yüksek lisans öğretimi için ciddi bir ders kitabı niteliğindedir. Ayrıca, işletmelerdeki özgün uygulamaları içermesi ve gerekli teoriyi kapsaması nedeniyle de bu konuda önemli bir açığı kapatacağı düşünülmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bilgi Yönetimine Giriş
.
Bilgi Yönetimi Modelleri
.
Entelektüel Sermaye ve Yönetimi
.
Altı Sigma Entelektüel Sermayedi ve Ölçümü
.
Tedarik Zinciri Yönetimi Süreci ve Bilgi Yönetimi
.
Kurumsal Zeka – Veri Madenciliği
.
Bilgi Haritaları