Türk Silahlı Kuvvetleri'n de Fiziksel Uygunluğun Değerlendirilmesi
 Prof. Dr. Kemal Tamer, Dr. Yetkin Utku Kamuk  - Kitap

Türk Silahlı Kuvvetleri'n de Fiziksel Uygunluğun Değerlendirilmesi

1. Baskı, 
Mart 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
216
Barkod:
9786052149744
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta, fiziksel uygunluk kavramının tarihsel temellerinden başlanarak, konuyla ilgili kavramlar verilmiş ve sonrasında fiziksel hazırbulunuşluk ve önemi ele alınmış.
Askerî fiziksel hazırbulunuşluğa ilişkin bilgiler ve dünya ordularındaki fiziksel uygunluk değerlendirme yöntemlerinden bahsedilmiş. Amerikan Deniz Piyadelerinden Avusturya Özel Kuvvetlerine, Fransız Ordusundan İsrail Ordusuna, SWAT timlerinden FBI personeline kadar geniş bir yelpazede, kolluk kuvvetlerinin hangi fiziksel uygunluk şartlarının sağlanmasının istendiği gösterilmiş, göreve yönelik fiziksel hazırbulunuşluk için dünya ordularında kullanılan testlere ve değerlendirme kriterlerine yer verilmiş. Türk Silahlı Kuvvetleri için kullanılabilecek bir fiziksel uygunluk değerlendirme yöntemi önerilmiş, değerlendirmenin en uygun şekilde yapılabilmesi için allometrik düzeltme işleminin uygulandığı tablolar da kitap içerisinde sunulmuş.
Kitabın, ağır görevler kapsamında görev yapan kolluk kuvvetlerinin fiziksel uygunluk düzeylerinin değerlendirilmesi için kullanılabilecek bir eser olması amaçlanmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler