Raylı Sistemlerin Temelleri Clifford F. Bonnett  - Kitap

Raylı Sistemlerin Temelleri

1. Baskı, 
Aralık 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x22
Sayfa:
192
Barkod:
9786051337166
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap raylı sistemleri bir bütün olarak ele alarak, sistemin planlanması, kurulması, işletilmesi ve sürdürülmesiyle ilgili temel konuları sade bir dille anlatmaktadır. Kitapta ele alınan konular arasında raylı sistemlerin tarihsel gelişimi, istasyon tasarımı, çeken ve çekilen araçlar, depolar, bakım atölyeleri, raylı yol bileşenleri, altyapı, drenaj sistemleri, köprüler, sanat yapıları, tüneller, elektrifikasyon, sinyalizasyon, tren kontrolü, işletmede gerekli sistemler, haberleşme, asansörler, yürüyen merdivenler, su pompaları ve havalandırma sistemleri bulunmaktadır.
Bu kitap raylı ulaşım sistemlerinde öğrenim gören lisans veya lisans üstü öğrencileri için başlangıç düzeyinde bir ders kitabı olabileceği gibi, raylı sistemlere ilgi duyanlar için de temel bir kaynak niteliğindedir.
Her türlü raylı taşıma sisteminin planlanması, tasarımı, yapımı, donatılması, işletilmesi, bakımı ve yenilenmesinde ilgili tüm mühendislik alanlarında gerekli görülen mühendislik kavramlarının anlaşılmasını sağlama konusunda bu kitap çok yararlı olacaktır.