Banka Hukukunda Sözleşmeler, Uyuşmazlıklar, Hukuki Sorumluluk Mahmut Bilgen  - Kitap

Banka Hukukunda Sözleşmeler, Uyuşmazlıklar, Hukuki Sorumluluk

1. Baskı, 
Mart 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1472
Barkod:
9786055473495
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bankalar, günümüzde sosyal hayatımızın vazgeçilmez kurumlarından birisi haline gelmiş olup; bugün için bankalarla ilişkisi olmayan kişi yok gibidir. Kişiler, kredi, mevduat, kiralık kasa, çek karnesi, teminat mektubu, akreditif, menkul alım satımı gibi nedenlerle, bankalarla ilişki halinde bulunabilecekleri gibi; devletin verdiği tarım destekleme primini, maaşını, tazminatını almak, bir yere para havale etmek, gelen havaleyi almak, bankamatik, banka kredi kartını kullanmak ve daha birçok nedenlerle bankalarla ilişki içinde bulunabilirler.
Bu ilişkiye bazen de; kefalet, rehin, ipotek gibi nedenlerle üçüncü kişiler de dolaylı olarak katılabilmektedirler. Tüm bu ilişkilerin doğal sonucu olarak; ilişkinin tarafları arasında sözleşmeden veya sözleşme dışı ilişkiden (haksız fiil gibi) uyuşmazlıklar doğabilmektedir.
Bu uyuşmazlıklar; yapılan işlemin kanuna aykırı olduğu, sözleşmenin usulüne uygun kurulmadığı, yanlış yorumlandığı, sözleşmedeki imzanın kendilerine ait olmadığı, yapılan işlemin iradeyi fesada uğratan nedenlerle geçersiz olduğu, zamanaşımı süresinin dolduğu, faizin yanlış hesaplandığı, temerrüdün oluşmadığı gibi birçok nedenlerden kaynaklanabilmektedir.
Kitapta; banka işlem ve sözleşmeleri ile, bunlardan kaynaklanan bazı uyuşmazlıkları, bu uyuşmazlıklardan kaynaklanan hukuki sorumluluğu ve yargılama usulüne ilişkin konuları incelemeye çalışılmıştır.