Atmosfer Fiziği Enerji, Optik ve Akustik Prof. Dr. Zafer Aslan, Prof. Dr. Sema Topcu, Prof. Dr. M. Cemal Barla, Dr. Güven Özdemir  - Kitap
1. Baskı, 
Aralık 2004
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
120
Barkod:
9789756797563
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
225,00
İndirimli (%10):
202,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, atmosferik sirkülasyonla doğrudan ilişkili olmayan olayları inceler ve meteorolojik konularla diğer bilim dalları arasında ilişki kurar. Atmosfer Fiziği alanındaki ilk araştırmaların çoğu astronomlar, fizikçiler, kimyacılar ve uçak mühendisleri tarafından yürütülmüştür.
Atmosfer fiziksel olayların oluştuğu bir laboratuvar olarak kabul edilmektedir. 1930'lu yıllardan günümüze değin mekanik, ısı, elektrik ve magnetizma, optik, akustik ve modern fizik konularının diğer bilimlerle olan ilişkilerini anlamak amacıyla fizik eğitimine verilen önem gittikçe artmaktadır.
Atmosferin, mekanik, radyasyon, ısı iletimi, elektrik, magnetizma, optik, akustik gibi tüm modern fizik konuları ile bulut fiziğini kapsamakta ve atmosferdeki kimyasal olaylan da içermektedir. Bu kitap, üniversitelerde yer bilimleri, meteoroloji, deniz bilimleri, orman, ziraat, çevre ve havacılık bölümlerinde ve bu disipline yakın diğer programlar için kaynak niteliğindedir.