Orta Anadolunun Fatihleri Danişmendliler ( 1085 – 1178 ) Muharrem Kesik  - Kitap
Orta Anadolunun Fatihleri

Danişmendliler

( 1085 – 1178 )

1. Baskı, 
Mart 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x24
Sayfa:
224
Barkod:
9786059521086
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
175,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitapta, Sultan Alp Arslan'ın ileri gelen kumandanlarından biri olan Dânişmend Gazi tarafından Orta Anadolu'da (Sivas, Kayseri, Tokat, Malatya ve civarı) kurulan Dânişmendli Beyliği'nin belgelere dayalı gerçek hikâyesini bulacaksınız. Dânişmendli hükümdarları, Anadolu'muzun önemli bir kısmının fethini sağlayarak, üzerinde yaşadığımız bu toprakların Türkleşmesi ve İslâmlaşması noktasında önemli hizmetler gerçekleştirmişlerdir.
Dânişmend Gazi'nin, Emîr Gazi'nin ve Melik Muhammed'in Bizans İmparatorluğu, Kilikya Ermeni Prensliği ve Haçlılara karşı verdikleri amansız mücadele ve savaşlar yanında Türkiye Selçuklu sultanları ile olan ilişkileri de kitabın işlediği önemli konular arasındadır.
Kitapta Dânişmendli Beyliği'nin siyasî tarihi yanında aynı zamanda, siyasî ve askerî teşkilat yapısını, sosyo-kültürel ve ekonomik hayatını, sanatını bulabilirsiniz. Dânişmendli Beyliği Anadolu'da kurulan ilk dönem beylikleri içinde en güçlü ve en geniş sınırlara sahip bir Türk beyliği olmuştur.
Bu yüzden bir dönem Türkiye Selçuklu Devleti'ni de kendine tâbi kılarak Anadolu'da en kudretli Türk devleti haline gelmeyi başarmıştır. Onlar Haçlıların ve Bizans Devleti'nin Anadolu'yu istilaya kalkışmalarının önünde var güçleriyle durarak üzerinde yaşadığımız bu toprakların bize kadar intikalinin gerçekleşmesinde büyük bir pay sahibi olmuşlardır.
(Tanıtım Bülteninden)