Yenilik Algoritması İcat Çıkarma Kitabı–TRIZ Genrich Altshuller  - Kitap

Yenilik Algoritması

İcat Çıkarma Kitabı–TRIZ

1. Baskı, 
Mayıs 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
336
Barkod:
9786054463572
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
170,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bütün büyük icatların özünde belli bir sorun çözme yönteminin yattığını düşündünüz mü? Belki de ünlü bilim insanlarının çoğunun düşünmediği ve deneme-yanılma yöntemiyle ömürlerini harcadıkları bir konu bu. Oysa yaratıcılık süreci öğrenilebilir; yaratıcılık süreci tespit edilebilir ve sorunları yaratıcı biçimde çözmek isteyenlerin bu sürece erişimleri sağlanabilir; yeniliğin bir “algoritması” vardır.
Altshuller, bu kitapta teknik yaratıcılığın halen mevcut olan farklı yöntemlerini ve bunları destekleyen felsefeleri analiz ediyor. Bu analizin sonucunda da insanlığın yeniliklere ulaşmak için yeni ve daha etkili araçlara ihtiyaç duyduğu kanaatine varıyor. İnsanların doktor veya müzisyen olmak için eğitilebildiklerine göre yenilikçi olmak için de eğitilebileceklerini ileri sürüyor. Mevcut tüm verileri analiz eden Altshuller, yaratıcı ve yenilikçi olmak isteyen herkese bu konuda yardımcı olacak nitelikte temel, tipik araç ve prensiplerin varlıklarını gösteriyor. Yenilikçiliğe ve yaratıcılığa ilişkin sorunların giderilmesini sağlayan, kişiyi ideal çözüme yönlendiren çok özel bir yöntemi, TRIZ’i öğretiyor.
Bugün binlerce insan TRIZ’i öğreniyor ve bu kavramın tüm beşeri faaliyetlere uygulanması için yeni yollar açıyor. Geleneksel teknolojik kullanımın yanı sıra TRIZ artık yönetim, pazarlama, sanat, eğitim, psikoloji ve diğer birçok alanda kullanılıyor.
TRIZ sayesinde, keşfetmekten, icat etmekten ve orijinal bir düşüncenin güzelliğinden kaynaklanan heyecan verici hisler sadece yaratıcılık yeteneğine doğuştan sahip şanslı kişilerce değil, kendilerini yeni fikirler aramaya adamak isteyen başkaları tarafından da yaşanabilir.
Kitapla İlgili Kategoriler