Uygulamalı Hukuka Giriş Dr. Süleyman Yılmaz, Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal  - Kitap
1. Baskı, 
Aralık 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
264
Barkod:
9789754647938
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Uygulamalı Hukuka Giriş ismi verilen bu kitap, sadece hukuk eğitimine yeni başlayanlara ve sosyal bilimlerin başka alanlarında üniversite eğitimi almakta olup hukuk başlangıcını bir ders olarak gören öğrencilere değil, aynı zamanda temel hukuk kavramlarını öğrenmek, bilgi sahibi olmak isteyen herkese yönelik hazırlanmıştır. Amaç, bu kitabın bir kaynak kitap olarak, ihtiyaç duyan herkes tarafından kullanılması, kolay anlaşılır olmasıdır.
Bu amaca ulaşmak için öncelikle pozitif hukuk temel alınarak konu seçimi yapılmıştır. Hukukun felsefesel ve sosyolojik esaslarına ilişkin konu ve sorunlara sadece ihtiyaç olduğu ölçüde yer verilmiş, ayrıntılı açıklamalardan, doktrinsel tartışmalardan kaçınılmıştır. Günlük yaşamda herkesin temel olarak kullanabileceği hukuki kurum ve kavramlar ise daha ayrıntılı olarak ela alınmıştır.
Kitabın ikinci bir amacı da kitapta açıklanan konuların anlaşılıp anlaşılmadığını, okuyucuların kendi kendilerine denetlemelerine imkân sağlamaktır. Bu amaca ulaşmak için her bölümün sonuna çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir bölüm testi konulmuştur.
Kitabın en sonunda ise temel hukuk kavramlarına bir bütün olarak yer verdiğimiz, kısa bir sözlük hazırlanmıştır. Böylece bir kavram hakkında özlü bilgi sahibi olmak isteyenlerin kolayca bu bilgiye ulaşabilmesi sağlanmaya çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Toplum Hayatını Düzenleyen Kurallar
.
Hukukun Kaynakları
.
Hukukun Kollara Ayrılışı
.
Kanunların Uygulanması, Hakimin Hukuk Yaratması ve Takdir Yetkisi
.
Hak Kavramı ve Türleri, Kişi ve Kişilik Kavramlar
.
Hukuki İşlemler
.
Sorumluluk
Kitapla İlgili Kategoriler