ASP.Net 3.5 AJAX Daron Yöndem  - Kitap

ASP.Net 3.5 AJAX

2. Baskı, 
Eylül 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x23
Sayfa:
704
Barkod:
9789944711166
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Web 2.0 yaklaşımı yazılacak tüm uygulamaların sadece işlevsel olarak değil, estetik ve pratik olarak da hem verimli, hem de kullanıcı deneyimini en üst düzeyde tutacak şekilde tasarlanmasını ve yazılmasını gerektiriyor.
AJAX bu bahsettiğimiz özellikleri projelerimizde gerçek hayata taşıyabilmemiz için çok önemli bir araç. AJAX web uygulama mantığını sunucudan istemciye taşıdığı için, yazılımcıların daha öncesine kıyasla web teknolojilerini çok daha detaylı bilmelerini gerektiriyor. Web projelerinde etkin olabilmek için yazılım geliştiriciler veritabanı performansı, iş mantığı, XHTML, CSS, Javascript ve geniş bir web tarayıcı bilgisine sahip olmak zorunda. Bu kadar çok detayla uğraştığınızda ise asıl yapmanız gereken uygulama özellikleri arka planda kalabiliyor.
Daron Yöndem’in “ASP.NET 3.5 AJAX” kitabı geniş bir yelpazede farklı teknolojileri derinlemesine inceleyen bir kaynak olarak sunuluyor. Kitap gerekli detayları vermekle beraber yazılımcılara istemci ve sunucuda AJAX teknolojilerinden nasıl faydalanabilineceklerini anlatıyor.
Başlangıç seviyesinden uzman seviyesine kadar çeşitli aşamalarda AJAX teknolojilerini anlatan kitap, Jquery gibi Javascript kütüphanelerinden, bağımsız sunucu kütüphanelerine, ASP.NET 3.5 özelliklerinden, hiçbir framework kullanmadan AJAX kullanımına kadar her aşamada detayları anlatıyor. Kitap karşımıza bu teknoloji ve araçları uygun örneklerle inceleyen kapsamlı ve tutarlı bir kılavuz olarak çıkıyor.