Beyin Temelli Öğrenme Gülten Ülgen  - Kitap

Beyin Temelli Öğrenme

Gülten Ülgen (Çeviri Editörü)

1. Baskı, 
Ocak 2002
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
214
Barkod:
9789755913742
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Beyin Temelli Öğrenmenin başka bir deyişle insan doğasının esas alındığı bu eserde yazar, beynin işlevleriyle bağlantılı olarak ahenkli bir öğrenme ortamının hazırlanması ve nitelikli öğrenmenin gerçekleştirilmesi konusunu incelemektedir.
Çevirisi yapılarak Türkçeye kazandırılan bu kitap, ABD’de en çok satılan kitaplar listesinde yer almıştır. Çevirisi bir yıldan uzun süren bu kitabın, üniversite dâhil her düzeydeki öğrencilere, öğretmenlere, ebeveynlere, okullarda ve iş yerlerindeki yöneticilere ve kurumlardaki tüm personele, kısaca yaşayan öğrenen herkesi bilgi temeline sahip kılacaktır.
Konular üç kısım altında okura sunulmuştur. İlk kısımda beynin potansiyelinin kullanımı başlığı altında bağlantı kurma ve eğitime ilişkin temel sayıltıların sorgulanması işlenmiştir. İkinci kısım insan beynine ilişkin kuram ve olgular başlığı altında beynin temelleri, unutulan bellek sistemi, üçlü beyin, tehdit ve beyin, beyin temelli öğrenmenin ilkelerini vermektedir. Son bölüm olan üçüncü kısımda ise anlamın gizemini keşfetmek, ahenkli biçimde daldırma, rahatça almaya hazır olma, aktif süreçleme, faaliyet olarak beyin temelli öğrenme konuları işlenmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler