Bugünkü Makro Ekonomi Prof. Dr. İlker Parasız, Prof. Dr. Nazım Erken  - Kitap
1. Baskı, 
Şubat 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
596
Barkod:
9786054484195
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Kitabın Fiyatı:
270,00
İndirimli (%10):
243,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap geniş bir okuyucu topluluğuna modern makroekonomiyi öğrenme fırsatı vermektedir. Okuyucuların temelini, ekonomi alt yapısına sahip öğrenciler oluşturmaktadır. Aynı şekilde kitabın lisansüstü öğrenim yapanlara, akademisyenlere ve özel sektörde ekonominin işleyişine yakından ilgi duyanlara yönelik içerik taşımaktadır.
Kitapta son yıllarda makroekonomi de ön plana çıkmış; Yeni (New) Monetarizm, Yeni Neo Klasik Uzlaşma, Dinamik Stokastik Genel Denge gibi yaklaşımlara yer verilmiştir. Bu arada kitapta özellikle 1990'lardan sonra dünyada 25-30 kadar merkez bankasının benimsediği enflasyon hedeflemesi stratejisinin ve Taylor Prensibi ve Taylor Kuralı uygulamalarının doğal sonucu olarak geliştirilen, ISMP analizine geniş yer verilmiştir.
Kitabın bir özelliği de, 2007 Ağustos'unda başlayan 2008 Eylülünün ortasında ABD'de Lehman Brothers'in iflasıyla şiddetlenen küresel finansal ve güven krizi sürecini geleneksel ve geleneksel olmayan makro ekonomik analiz aletleriyle açıklamaya çalışmasıdır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Makro Ekonominin Temelleri
.
Klasik ve Geleneksel Keynesgil Makro Ekonomi
.
Monetarist, Yeni Monetarist, Yeni Klasik, Reel Konjonktür
.
Ekonomik Dalgalar, Enflasyon, Deflasyon
.
Ekonomik Büyüme
.
Bugünkü Makro Ekonomik Politikalar
.
Dışa Açık Ekonomiye Giriş
.
Makro Ekonominin Mikro Temelleri