İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Yüksek Lisans Tezleri Dizisi No: 29 Türk Yabancılar Hukukunda İdari Gözetim Merve Akbulut  - Kitap
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Yüksek Lisans Tezleri Dizisi No: 29

Türk Yabancılar Hukukunda İdari Gözetim

1. Baskı, 
Haziran 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
380
Barkod:
9786257899567
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Son yıllarda dünyada meydana gelen gelişmeler neticesinde, devletler uluslararası göç olgusunu milli güvenlik ve sınır politikaları çerçevesinde ele almaya başlamıştır. Bu bağlamda idari gözetim uygulaması, bu yaklaşımın önemli bir aracı haline gelmiştir.
Eserde, bu aracın Türk hukukundaki uygulamasının değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda, Türk hukukundaki idari gözetim uygulamasının kanuni temelleri, düzenlemeler yapılırken esas alınan Avrupa Birliği Göç Hukuku da dikkate alınarak, sulh ceza hakimliği ve idare mahkemesi kararları ile Anayasa Mahkemesi bireysel başvuru kararları çerçevesinde incelenmiş; geri gönderme merkezlerindeki uygulamaya yönelik düzenlemelerden kaynaklanan yahut kaynaklanması muhtemel olan insan hakları ihlalleri ele alınmış.
Son olarak, hukuki düzenlemelerde ve idari gözetim müessesesinin uygulanışında tespit edilen sorunlara ilişkin çözüm önerileri sunulmuş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İdari Gözetimin Niteliği ve Hukuki Dayanakları
.
İdari Gözetim Usulü
.
Geri Gönderme Merkezleri
.
Yayımlanmamış Mahkeme Kararları
Kitapla İlgili Kategoriler