Grupla Psikolojik Danışma Prof. Dr. Ayhan Demir, Dr. Selda Koydemir  - Kitap

Grupla Psikolojik Danışma

7. Baskı, 
Ekim 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
314
Barkod:
9786053641957
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
228,00
İndirimli (%10):
205,20
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Grupla psikolojik danışma konusunda kapsamlı bir kaynak olabilecek şekilde oluşturulmaya çalışılan bu kitabın ilk bölümlerinde, genel olarak grupların yapısı ve doğası ile grupla psikolojik danışmanlıkta kullanılan temel kavramlara; iyileştirici etmenler ve grup uygulamalarının avantajları aktarılmakta; farklı grup çeşitlerine ilişkin geniş bilgi verilmekte; grupların mantıksal çerçevesine yönelik olarak çeşitli kuramsal tartışmalar incelenmekte, gruplardaki etik ve yasal konular ve bunların gruplardaki uygulamaları ele alınmaktadır.
Bu bölümleri, grupların planlanması ve oluşturulması izlemekte; sonrasında ise grup aşamalarının (başlangıç, geçiş, eylem ve sonlandırma) özellikleri ayrıntılı olarak farklı bölümler halinde işlenmektedir. Bunun yanı sıra lider özellikleri, liderlik tarzları ve becerileri, liderlerin profesyonel gelişimleri ve gruplarda etkinliklerin kullanımı çeşitli örnekler ve uygulamaya yönelik pratik ipuçları ile sunulmaktadır. Son olarak grupla psikolojik danışmada kullanılan belli başlı kuramlar özetlenmektedir.
Kitabın genelinde ise okuyucuların kuramsal bilgiyi uygulamayla birleştirmesine yardımcı olmalarına, bu amaçla özellikle grup aşamalarında liderlerin dikkat etmesi gereken konuların, karşılaşabilecekleri sorunların, olası zor üye davranışlarının, lider görev, rol ve sorumluluklarının altı çizilmektedir. Ayrıca yardım hizmetlerinde son derece önemli olan çok kültürlü yaklaşım ve bu konuda liderlerin uygulamalarda dikkat etmesi gereken noktalara kitabın pek çok bölümünde değinilmektedir.
Bu kitabın psikolojik danışma alanında eğitim gören tüm öğrencilerin kullanacağı bir kaynak olmasına dikkat edilmiştir. Diğer taraftan, bu alandaki tüm meslektaşlarımızın da zaman zaman başvurabileceği bir kitap olacağı düşünülmüştür. Ayrıca bu kitaptaki bilgiler psikoloji, psikiyatri gibi ilgili meslek gruplarının da yararına sunulmuştur. Çeşitli yardım grupları ile ilgili akademisyenler, eğitim kurumları, özel psikolojik danışma merkezleri, sağlık kuruluşları gibi pek çok ortamda grup yöneten uzmanlar ve pek çok hizmet alanından olup genel olarak gruplarla ilgili beceri ve bilgilerini geliştirmeye ihtiyaç duyan herkesin bu kitaptan yararlanabileceğine inanılmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Grubun Doğası ve Yapısı
.
Psikolojik Danışma Gruplarının Mantıksal Çerçevesi
.
Grup Çeşitleri
.
Grupla Psikolojik Danışma ve Etik
.
Grubun Planlanması ve Oluşturulması
.
Psikolojik Danışma Gruplarında Başlangıç Aşaması
.
Psikolojik Danışma Gruplarında Geçiş Aşaması
.
Psikolojik Danışma Gruplarında Eylem Aşaması
.
Psikolojik Danışma Gruplarında Sonlandırma Aşaması
.
Grup Üyeleri, Üyelerde Zor Davranışlar ve Bunlarla Baş Etme
.
Psikolojik Danışma Gruplarında Liderlik
.
Psikolojik Danışma Gruplarında Lider Becerileri
.
Psikolojik Danışma Gruplarında Etikniliklerin Kullanımı
.
Grupla Psikolojik Danışma Kuramsal Yaklaşımılar