Alman Edebiyatında İki Almanya'nın Birleşme Olgusu Doç. Dr. Binnaz Baytekin  - Kitap

Alman Edebiyatında İki Almanya'nın Birleşme Olgusu

1. Baskı, 
Mart 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x22
Sayfa:
182
Barkod:
9789758644759
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Berlin Duvarı'nın yıkılışı her alanda yepyeni bir araştırma alanı olduğu gibi, aynı zamanda Edebiyatbilim açısından da hem Almanya'da, hem Avrupa ve Amerika'da, hem de Türkiye'de yepyeni, hatta üzerinde hiç durulmamış bilimsel bir çalışma alanıdır.
Bilimde yenilik ve orijinallik ilkesi, bu araştırmanın ilk nedenini ve problemini oluşturmaktadır. İkinci bir neden ise konuya gerçekten yabancı olan Türk okurlarını bu bağlamda aydınlatabilmektir.
Geçiş Dönemi ve Birleşme Süreci doğrultusunda Alman Dilinde yazılmış eserlerin içeriksel, biçimsel incelenmesi, yorumlanması, dönem- toplum- yazar- eser bağlantısının ele alınması edebiyat inceleme yöntemleri çerçevesinde yapılmıştır.
Dönem, yazar ve eserler hakkındaki diğer yorum ve görüşler bu araştırmayı desteklemekte ve zenginleştirmektedir. "İki Almanya'nın Birleşmesi Olgusu" , Günümüz Alman Edebiyatının en seçkin, dünyaca en ünlü yazarlarının romanları örneklerinde ele alınmıştır.
Türk Okurlarına yeni görüş alanları kazandıracak bu kitabın, Alman Dili ve Edebiyatı, Edebiyat Tarihi, ortak konu, motif araştırmaları, eserlere, yazarlara, döneme dönük inceleme teknikleri, alımlama ve yorum teknikleri bağlamında yararlı olacağı umulmaktadır.