Kamu İhalelerine Yönelik Başvuru Rehberi Necip Turguter, Abdullah Altıntaş  - Kitap

Kamu İhalelerine Yönelik Başvuru Rehberi

1. Baskı, 
Mayıs 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
562
Barkod:
9786051469232
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
294,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitabın Birinci Kısmında Kamu İhale Kanunu kapsamında yapılan ihalelerde aday, istekli veya istekli olabileceklerin; idarelerin ihale sürecindeki işlem ve eylemlerinin hukuka aykırılığı iddiasıyla idareye yapacakları şikayet ve idareden alacakları cevaba göre, Kamu İhale Kurumu'na yapacakları itirazen şikayet başvuruları ile bu başvuruların incelenmesi ve karara bağlanmasına ilişkin, usul ve esaslar düzenlenmektedir.
Kamu İhale Kurulunun kararlarına karşı idari yargıda açılacak davalar da büyük önem arzetmektedir. Bu nedenle; kitabın ikinci kısmı idari yargıda dava açılması ve sonuçlarına ayrılmıştır.
Kamu ihalelerinde sözleşme akdedildikten sonra ortaya çıkan uyuşmazlıklar da, gerek idare açısından, gerekse yükleniciler açısından büyük sorunlar oluşturmakta, konu adli yargıya taşınmaktadır. Kitabın üçüncü kısmı sözleşmenin uygulanma aşamasındaki sorunlar ile tarafların isteyebileceği zararların çeşidi ve hesaplanma yöntemlerine ayrılmıştır.
Açıklamalar; 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun genel gerekçesi ve madde gerekçeleri ile Kamu İhale Kurulu Kararları ve yargı kararları gözönüne alınarak yapılmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelik Metni
.
Yönetmelik Maddelerinin Açıklanması
.
Yönetmelik Maddelerine İlişkin Kamu İhale Kurulu Kararları
.
İdari Yargıda Dava Açılması ve Sonuçları
.
Adli Yargıda Dava Açılması ve Sonuçları
.
İdari Yargı ve Adli Yargı Kararları