Türk Hukukunda Azınlıklar ve Milliyetçilik Derya Bayır  - Kitap

Türk Hukukunda Azınlıklar ve Milliyetçilik

1. Baskı, 
Mart 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
447
Barkod:
9786053994787
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
385,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türk Hukukunda Azınlıklar ve Milliyetçilik kitabı, Türkiye'de farklılıkların yönetilmesinde hukuk sistemi ve yargının rolüne odaklanırken, bir yandan da devlet politikalarının yasamaya ve yargı kararlarına nasıl dahil edildiğini incelemektedir.
Yüksek yargı kararlarıyla ete kemiğe bürünen ve meşrulaştırılan bu milliyetçiliğin, ulus, vatandaşlık, azınlık kavramları ve politikaları üzerindeki etkisinin boyutlarını mercek altına almaktadır. Son yıllardaki hukuki ve siyasi gelişmelere ışık tutan bu çalışma, bu alanda önemli bir yer bularak büyük bir boşluğu dolduracaktır.
Bu kitap, Türkiye Cumhuriyeti'nde farklılıkların yönetimine etki eden bağlamları, olayları ve süreçleri anlamamıza önemli bir katkı sunmaktadır. Türk hukukunu daha geniş bir kitleye ulaşılabilir kılarken, daha iyi ve insan haklarına saygılı yönetim süreçleri konusunda getirdiği öneriler ile Türkiye'nin itibarını arttıracak niteliktedir.
Kitap aslında iki ana kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısım Türkiye'deki azınlık politikasına yönelik hukuki gelişmelerin tarihiyle ilgilidir, ikinci kısımda ise son on yılda azınlıkların korunmasına yönelik Türk hukuk sisteminde ortaya çıkan hukuki ve kavramsal sorunlar üzerinde yoğunlaşılmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Osmanlı İmparatorluğu ve Farklılıkların Yönetimi
.
Türk Ulus Devletine Geçiş
.
Türk Ulus Devletinde Farklılıkların Yönetilmesi, (1923 – 1960)
.
Kanunlarda Türk Etniği ve Sivil Milliyetçi Devlet Miti
.
Anayasa Mahkemesi Kararlarında Millet–Ulus, Azınlık ve Vatandaşlık Kavramları
.
Türk Hukukunda Eşitlik ve Ayrımcılık ve Irkçılık Karşıtlığı Kavramları ve Uygulamaları