K.A.S. Kaymakamlık Sınavı Açık Uçlu İktisat Soru Bankası Özgür Özcan  - Kitap
K.A.S.

Kaymakamlık Sınavı Açık Uçlu İktisat Soru Bankası

5. Baskı, 
Ağustos 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
403
Barkod:
9786059527873
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap, açık uçlu sorularla yapılacak Kaymakamlık Sınavının yeni format ve kapsamı göz önünde bulundurarak hazırlanmıştır.
Sınavda Anayasa Hukukunun ağırlığı toplamın %10'u iken mikro ve makro iktisatın ağırlığının %15, Türkiye'nin sosyo-ekonomik yapısının ağırlığının ise %10 olacağı düşünülürse, adayların iktisattaki ve sosyo-ekonomik yapıyla ilgili tüm sorulara doğru yanıt vermesinin sınavda başarılı olmalarında anahtar rol oynayacağı çok açıktır.
Kitap da hazırlanan açık uçlu sorular, önceki yıllardaki sınavlardaki sorular göz önünde bulundurarak mikro ve makro iktisadın en detay düzey¬deki başlıklarına varıncaya kadar tüm konularını kapsayacak şekilde hazırlanmış.
Kitaptaki soruların tamamını çözen aday, A'dan Z'ye tüm iktisat konuları ile Türkiye'nin sosyo-ekonomik yapısıyla ilgili en temel verileri gözden geçirmiş, bilgilerini tazelemiş, bilmediği konuları öğrenmiş ya da yeterince emin olmadığı, tereddüt ettiği noktaların farkına varmış olacaktır. Dolayısıyla kitaba çalışanlar, mikro makro iktisat ile Türkiye'nin sosyo-ekonomik yapısı alanıyla ilgili konularda sınava hazır olacaklardır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Makro İktisat 208 Soru
.
Miko İktisat 379 Soru
.
Türkiye Ekonomisi 203 Soru