Açıklamalı, Yorumlu ve Karşılaştırmalı  "Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı" Uygulaması BOBİ FRS Uygulaması "01.01.2018 Tarihinde Yürürlüğe Giren ve Standardın Tüm Bölümlerinin Eksiksiz Olarak İncelendiği" İbrahim Güler  - Kitap
Açıklamalı, Yorumlu ve Karşılaştırmalı "Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı" Uygulaması

BOBİ FRS Uygulaması

"01.01.2018 Tarihinde Yürürlüğe Giren ve Standardın Tüm Bölümlerinin Eksiksiz Olarak İncelendiği"

1. Baskı, 
Ocak 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
803
Barkod:
9786059618021
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
BOBÎ FRS'nin genel olarak KAYÎK'ler dışındaki bağımsız denetime tabi tüm işletmelerin bağımsız denetiminde kıstas oluşturacak olması önemli bir adımdır.
BOBİFRS'nin amacı, işletmelerin büyüklüğü ile finansal tablo kullanıcılarının ihtiyaçlarına uygun olarak, gerçeğe uygun sunum sağlayan kaliteli ve anlaşılabilir finansal tabloların oluşturulmasıdır.
BOBÎ FRS 'nin hazırlanmasında, Avrupa Birliği Muhasebe Direktifi, TMS'ler, MSUGT ile VUK'nu dikkate alınmış olup; uluslararası muhasebe ve finansal raporlama uygulamalarıyla tutarlı, Avrupa Birliği düzenlemeleriyle tam uyumlu, sade bir standart setinin oluşturulması hedeflenmiş. Belirli büyüklüğün altındaki işletmelere göre ağır olan tam set TFRS uygulama yükünü hafifletmek amaçlanmış. Bu sebeple BOBİ FRS, ilgili işletmelere kolaylıklar sağlayan hükümler içermekte, TFRS'lerle hedeflenen gerçeğe uygun sunum sağlayan kaliteli ve anlaşılabilir finansal tabloların oluşması amacını taşımaktadır.
(Önsözden)