Rusya Federasyonu'nun Askeri Güvenlik Refleksindeki Dönüşüm Askeri Doktrinler – Askeri Müdahaleler – Nedenler Dr. Ahmet Sapmaz  - Kitap

Rusya Federasyonu'nun Askeri Güvenlik Refleksindeki Dönüşüm

Askeri Doktrinler – Askeri Müdahaleler – Nedenler

2. Baskı, 
Mart 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
296
Barkod:
9786053208495
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
196,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Rusya Federasyonu, 2000 yılından itibaren Putin'in iktidara gelmesi ile "güçlü ekonomi, güçlü ordu ve güçlü devlet" politikalarını takip etmiş. Yaklaşık sekiz yıl süren ve Putin'in ilk iki başkanlık dönemini kapsayan toparlanma ve restorasyon sürecinde Çeçenistan askerî açıdan kontrol altına alınmış, dikey güç sağlanarak merkezî yönetim tesis edilmiş, petrol ve doğalgaz gelirleri ile ekonomi güçlendirilmiş.
Moskova, karşı hamle döneminde "büyük güç" yaklaşımı çerçevesinde 2008 yılından itibaren askerî gücünü uluslararası alanda kullanmaya başlamış. Rusya Federasyonu, 2008 yılında ilk defa yurt dışında askerî kuvvet kullanmış, Gürcistan'a yönelik düzenlediği askerî harekât sonrasında Abhazya ve Güney Osetya ayrılıkçı bölgelerinin bağımsızlıklarını tanımıştır. 2014 yılında Kırım, hibrit savaş ile Ukrayna'dan koparılarak ilhak edilmiş, Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlısı ayaklanma desteklenmiş. 2015 yılında ise Bağımsız Devletler Topluluğu coğrafyası dışına çıkılarak Suriye'de Esad rejimine destek olunmuş ve Suriye'deki gelişmelerin akışı değiştirilmiş.
Bu çalışmada, Rusya Federasyonu'nun askerî güvenlik politikasındaki dönüşüm, Rusya içi faktörler ve uluslararası sistem kaynaklı nedenler açısından ayrıntılı bir şekilde incelenmiş.
(Tanıtım Bülteninden)