Visual Basic 2005 Üzeyir Yazıcı  - Kitap

Visual Basic 2005

1. Baskı, 
Aralık 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
280
Barkod:
9789758878321
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
30,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabı altı ay gibi uzun bir zaman diliminde yazdım. Öncelikle kendimi okurun yerine koydum. Ben bir okuyucu olarak böyle bir kitap satın almış olsaydım kitabın nasıl olması gerektiğini isterdim. Konular ve örnekler, içerik ve sıralama olarak nasıl ele alınmalıydı. Nasıl bir yol takip edilirse daha kolay anlardım. Bu düşüncelerle kendime bir çalışma planı çıkardım.
Bir konuyu anlatırken o konu hakkında kafalarda soru işareti kalmaması için azami gayret gösterdim. Konuyla ilgili onlarca Web sitesi, kitap, video, yardım dokümanları taradım. Örnekleri, bir okuyucu titizliğiyle, deneyip çalıştırdıktan sonra kitaba aldım.
Bu kitabın hedef kitlesi Visual Basic 2005 ile programcılığa başlamak isteyen kullanıcılardır. Ayrıca programcılığa yeni başlamış olanlar ile orta düzeyde programlama bilgisi olup da belli bir konu hakkında kendisini biraz daha geliştirmek isteyenler de hedef kitlesi arasındadır.
Kitabın içeriği oluşturulurken belli bir hiyerarşik sıralama takip edilmiştir. Öncelikle programlama ve .NET platformu hakkında genel bilgiler verilmiştir. Ardından bir .NET geliştirme ortamı olan Visual Studio 2005’in kurulumu ve çalıştırılması ele alınmıştır. Visual Basic 2005 ile ilk proje geliştirildikten sonra Visual Basic programlama dilinin temelleri anlatılmıştır. Daha sonra nesneye dayalı programlama (NDP) özellikleri işlenmiştir. Daha sonra sırasıyla Windows formları ve denetimler ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Bir programda olası hataların nasıl ayıklanacağı gösterilmiştir. Programlarda veritabanı kullanımı incelenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
.NET Platformunu Tanımak
.
Visual Studio 2005 Tümleşik Geliştirme Ortamı (IDE)
.
Visual Basic Programlama Dili
.
Nesneye Dayalı Programlama Özellikleri
.
Windows Uygulamaları Geliştirmek
.
Uygulamada Veritabanı Kullanmak
.
Uygulamadaki Hataları Denetlemek
.
ASP.NET Web Sitesi Oluşturmak
.
ASP.NET Web Denetimleri ile Çalışmak
.
Sitil Sayfaları, Ana Sayfalar ve Temaların Kullanımı
.
Web Uygulamalarında Veritabanı İşlemleri
.
Web Servisleri
.
Uygulamaları Dağıtmak