Akışkanlar Mekaniğine Giriş, Üçüncü Kitap Türbülans ve Bazı Türbülanslı Akımlar Cahit Çıray  - Kitap

Akışkanlar Mekaniğine Giriş, Üçüncü Kitap

Türbülans ve Bazı Türbülanslı Akımlar

1. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
541
Barkod:
9786055164034
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Akışkanlar Mekaniğine Giriş serisinin eldeki üçüncü kitabı, Türbülans ve Bazı Türbülanslı Akımlara ayrılmıştır.
Diğer iki kitapta olduğu gibi elden geldiğince olayın fiziğine ağırlık verilmiştir. Uzun matematiksel geliştirmelerin olayın fiziğini bastırmaması için, bu tip matematiksel işlemler Ek'lerde gösterilmiştir.
Kitabın bir bölümünde homojen-izotrop türbülanslı akım konusu işlenmiştir. Bu tip türbülans laboratuar koşullarında, o da kısmen, yaratılabilir. Ancak doğal türbülans olayında kullanılan birçok kavramın, çokluğun anlaşılmasına ve aralarındaki ilişkilerin nispeten basit bir şekilde elde edilmesine, görülmesine ve değerlendirilmesine fırsat verdiği için bu özel Türbülans tipi kitaba bir bölüm olarak ilave edilmiştir.
Türbülans çokluklarının ölçülmesi, türbülansın algılanmasında ve matematiksel olarak modellenmesinde vazgeçilemez bir olgudur: Özellikle hızın salınan kısmının ölçülmesi, değerli bilgilerin elde edilmesine yardımcı olur. Dolayısı ile kitabın bir bölümü hızın ölçülmesine ayrılmıştır.
Türbülans konusu oldukça karmaşık bir konu olarak algılanır. Bu algılama ya doğrudur, ya da bizim algılamamızdaki bakış açımız, başlama noktamız o kadar isabetli değildir. Ancak bu kitapta aktarılan bilgiler klasik bilgilerdir. İncelenen herhangi bir konu hakkındaki daha ileri düzey bilgiler için, ilgili eserlere atıfta bulunulmuştur.
İşlenen konular, XV. 2 ve XV. 3 alt bölümleri hariç, müellifin anlayışına göre sıralanmş, düzenlenmiş ve açıklamaya çalışılmıştır. Bu anlayış ile mühendislik kültürü için yeterli (?) bilgi aktarılması ve bu alanda çalışacaklara araştırma makaleleri ve ileri düzeydeki kitapları okuyup değerlendirmelerine yardımcı olabilmek, gaye edinilmiş ve gayret edilmiştir
Kitapla İlgili Kategoriler