Java Programlama Dili ve Yazılım Tasarımı Altuğ B. Altıntaş  - Kitap

Java Programlama Dili ve Yazılım Tasarımı

6. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
720
Barkod:
9789756797402
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta, Java programlama dili başlangıçtan ileri düzeye kadar her açıdan ele alınmıştır. Böylesi bir eser bir yazılım tasarımcısının veya bir programcının her zaman elinin altında bulunması gereken klasik bir eser niteliğindedir. Çünkü Java programlama diliyle ilgili, yeni başlayan ve profesyoneller için neredeyse her şey bu kitapta vardır. Yazarının Java konusunda engin deneyimi ve editörünün bilgisayar mühendisliği konusundaki olgunluğu bu kitaba doğrudan yansımıştır ve böyle bir eserin bir benzerini hazırlamak nerede ise imkansız olmuştur.
Java Programlama dili nesneye yönelik, bir kere tasarla her yerde çalıştır felsefesine dayanan, belleği verimli kullanmak için çöp toplama sistemi olan, güvenli, İnternet ve Web uygulamaları için elverişli (Applet, JSP, Servlet, Corba, RMI, EJB, Apache Wicket) bir tasarım aracıdır.
Java programlama dili, Sayın ALTINTAŞ’ında belirttiği gibi “uygulamaların farklı işletim sistemleri üzerinde çalıştırılabilmesi düşüncesiyle geliştirilmiş bir teknolojidir. Java teknolojisi kullanılarak aynı uygulama farklı ortamlarda çalıştırılabilir. Örneğin kişisel bilgisayarlarda, tablet bilgisayarlarda, üstelik cep telefonlarında... Java™ platformu hem programlama dili, hem de bir ortam olarak düşünülebilir. Programlama dili olarak, açık kodlu, nesneye yönelik, güvenli, sağlam, İnternet için elverişli bir teknolojidir denilebilir. Kısaca göz atılırsa Java ile, GUI (Grafiksel Kullanıcı Arayüzü) uygulamaları, Applet’ler, veritabanına erişimle ilgili uygulamalar, Servlet, Jsp (Web tabanlı uygulamalar), dağınık bileşenler, cep telefonları, Smart kartlar için uygulamalar, Apache Wicket ile Web uygulamaları vs gibi birçok alanda uygulama geliştirilebilir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Java Nedir?
.
Java’da Program Denetimi ve Operatörler
.
Nesnelerin Başlangıç Durumu ve Temizlik
.
Paket Erişimleri
.
Sınıfların Tekrar Kullanılması
.
Polimorfizm
.
Arayüzler ve Dahili Sınıflar
.
Ayrıcalıklı (İstisna) Durumlar
.
Java’da Giriş
.
Çıkış İşlemleri
.
Java’da Yeni Giriş–Çıkış Özelliklerı
.
Java’da İş Parçacıkları (Threads)
.
Nesneler İçin Torbalar
.
Java’da Ağ (Network) Programlama
.
Hata Yakalamanın Ötesi