Medeni hukuk ve Medeni Usul Hukuku Boyutuyla Tereke (Miras Ortaklığı) Temsilcisi (TMK m. 640/III) Prof. Dr. Mustafa Alper Gümüş  - Kitap
Medeni hukuk ve Medeni Usul Hukuku Boyutuyla

Tereke (Miras Ortaklığı) Temsilcisi

(TMK m. 640/III)

1. Baskı, 
Haziran 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
789
Barkod:
9789753685757
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Fiyatı:
950,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Tereke temsilcisi, Türk Hukukunda Yargıtay uygulaması ile kişilik bölünmesine (disosiasyon) uğratılmış bir miras hukuku makamıdır. Tereke temsilciliği sui generis bir özel hukuk kurumu olmasına rağmen, Yargıtay tarafından Türk Medeni Kanunu'na aykırı Tüzük hükümleri üzerinden özel kayyımlık sayılmış ve vesayet hukukunun dar, kontrolcü gömleğine sığdırılmış.
Çalışma bu nedenle iki boyutludur. Her bir bölümde tereke temsilciliği özel hukuk kurumu olarak gerçek yapısı ile ortaya koyulmuş, sonrasında kayyımlık ve vesayet hükümleri üzerinden Yargıtay uygulamasındaki görünümü sunulmuş.
Eser, diğer taraftan tereke temsilciğini hem teorik hem de uygulama boyutuyla ayrıntılı olarak ele almaktadır. İçeriğinde yüzlerce karar mevcuttur. Söz konusu kararlar binlerce karar okunarak seçilmiş, tasnif edilmiş ve hukuka aykırı olanlar çekinilmeden eleştirilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tereke (Miras Ortaklığı) Temsilciliği Kurumuna Genel Bakış
.
Tereke Temsilciliğinin Tesisi ve Tereke Temsilcisi Atanması
.
Tereke Temsilcisinin Yetki ve Görevleri
.
Tereke Temsilcisinin Denetimi ve Görevden Alınması; Tereke Temsilciliğinin ve–veya Tereke Temsilcisinin Görevinin Sona Ermesi; Tereke Temsilcisinin ve Devletin Sorumluluğu
Kitapla İlgili Kategoriler