Sınıraşan Organize Suçlar Kavramlar, Yöntemler, Eğilimler Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Ömer Demir, Dr. Bahadır Küçükuysal  - Kitap
Sınıraşan

Organize Suçlar

Kavramlar, Yöntemler, Eğilimler

3. Baskı, 
Şubat 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
310
Barkod:
9786051460741
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, tek tek sınıraşan örgütlü suç çeşitleri hakkında Türkçe kaynak sıkıntısı yaşayan ve arayış içinde olan okuyucular için faydalı olacağını düşündüğümüz güncel, kapsamlı ve doyurucu bir çalışmadır.
Her biri alanında uzman yazarlar tarafından kaleme alınmış bölümler, okuyucuyu sınıraşan suçlar alanındaki uluslararası gelişmeler ile, Türkiye içindeki eğilimleri de sunmaktadır. Bölümler, her sınıraşan suç çeşidinin kavramsal boyutunu, bu suçlara yol açan/kolaylaştıran etmenleri, suç örgütlerinin yapılarını ve yöntemlerini, ulusal ve uluslararası trendleri ve mücadele stratejilerini sunacak şekilde düzenlenmiştir. Okuyucular, her suç çeşidi için suçun hangi boyutlara ulaştığını görebilecek ve verilen mücadelenin sonuçlarını ortaya koyan istatistikleri de en güncel haliyle bölümler içinde bulabilecektir.
Kitapta sınıraşan suç çeşitlerinin tamamına yer verilmemiştir. Onun yerine, bu suçlar arasında etkisi, maliyeti ve zararları küresel ve ulusal bazda en fazla ön plana çıkanlar tercih edilmiştir. Bu çerçevede, uyuşturucu kaçakçılığı, bilişim suçları, insan ticareti, göçmen kaçakçılığı, terörizm ve karaparanın aklanması konuları seçilmiştir. Ayrıca, bu kavramların daha doğru ve iyi anlaşılabilmesi için sınıraşan örgütlü suçların gelişimi ve değişimi ile bu suçlarla mücadeleye ilişkin bölümlere de yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sınıraşan Suçlar: Tanımı, Ortaya Çıkış Süreci ve Gelişmesi
.
Uyuşturucu Maddeler ve Sınıraşan Uyuşturucu Kaçakçılığı
.
Bir Sınıraşan Suç Türü Olarak Bilişim Suçları
.
Kavramlar, Süreçler ve Mücadele Açısından Dünyada ve Türkiye’de İnsan Ticareti
.
Göçmen Kaçakçılığı: Teori ve Uygulama Perspektifinde Genel Bir Değerlendirme
.
Dumanı Sönmeyen Bir Yasadışı Ticaret Alanı: Sigara Kaçakçılığı
.
Küreselleşme Sürecinde Sınıraşan Suç Olarak Karaparanın Aklanması
.
Terörizm ve Sınıraşan Organize Suç İlişkisi
.
Sınıraşan Suç Gruplarına Karşı Küresel ve Ulusal Düzeyde Mücadele Önerileri