Hücre Biyolojisi Laboratuvarı Prof. Dr. Çimen Atak, Yrd. Doç. Dr. Özge Çelik  - Kitap
2. Baskı, 
Kasım 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
71
Barkod:
9786054233168
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde Moleküler Biyoloji ve Genetik dalının hızlı gelişiminde teknolojideki yeniliklerin yanı sıra bu alanın temelini oluşturan hücre biyolojisindeki ilerlemeler de çok büyük öneme sahiptirler. Hücre biyolojisi eğitiminde laboratuvar çalışmaları önemli bir yer tutmaktadır. Bu kitap, hücre biyolojisi laboratuvar çalışmalarına başlayacak olan öğrencilerin teorik bilgilerini desteklemek ve uygulamalarda yol gösterici olması amacıyla hazırlanmıştır.
Bu kitap hazırlanırken öğrencilerin hücre biyolojisini daha iyi kavrayabilmeleri için teorik ve uygulamalara ait bilgiler verilmiştir. Kitabın ilk kısmında Hücre Biyolojisi Laboratuvarında kullanılan malzeme ve ışık mikroskobu tanıtılmış, ilerleyen kısımlarda hücre kavramını daha iyi anlayabilmeleri için ele alınan konular, şekiller ve ışık mikroskop resimleri ile açıklanmıştır.
Bu laboratuvar kitabında öğrencilerin uygulamaları esnasında elde etmeleri gereken görüntüler verilmiş ve deneylerde rahatlıkla temin edilebilecek materyaller seçilmeye özen gösterilmiştir. Preparatlar uygulaması kolay tekniklerle hazırlanmıştır. Kullanılan tüm ışık mikroskop resimleri öğrencilerin uygulamalarda kullanacağı preparatlardan çekilmiştir. Konu anlatımlarındaki ve uygulamalardaki şekiller ise yazarlar tarafından çizilmiştir.
Kitabın görselliği ön plana çıkarılarak bu alanda eğitim alan öğrencilerin hücre biyolojisini daha çok sevmeleri ve anlamaları ümit edilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Biyoloji Laboratuvarını Tanıyalım
.
Biyolojik Yapıların İncelenmesi
.
Prokaryotik ve Ökaryotik Hücre İncelenmesi
.
Kan Hücreleri
.
Plazma Zarı
.
Hücre İçi Zar Sistemi (Sitoplazmik Vakuol Sistemi) ve Zarlarla Çevrili Diğer Organeller
.
Plastidler
.
Dev Kromozomlar
.
Mitoz Bölünme
.
Mayoz Bölünme