Temel Ekonomi Mehmet Dikkaya, Deniz Özyakışır  - Kitap
5. Baskı, 
Ekim 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
372
Barkod:
9786052328767
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitapta ele alınan konular, sade bir dil ve okuyucunun kolayca anlayabileceği güncel örneklerle anlatılmaya çalışılmakta, öğrencileri iktisat denizinde yüzdürmek değil, denizin üstünde sağlam durup yüzmeyi öğrenmelerine yardımcı olmak amaçlanmaktadır. Temel Ekonomi kitabı bu amaç doğrultusunda şekillenmiş.
Her konuya, ilgili olabilecek karikatürlerle giriş yapması; Her bölümün sonunda kısa bir özetin bulunması.Her bölümün sonunda, 20 adet çoktan seçmeli sorunun bulunması; Youtube üzerinden sunu videolar, konu anlatımları ve sınav sorularının yayınlanması: Kitabın sonunda Türkçe-İngilizce açıklamalı bir ekonomi sözlüğünün bulunması olması; Kitabın sonunda indeks kelimelerinin bulunması: Her bölümün Power Point (Slayt) sunumunun olması kitabı diğerlerinden farklı kılan özellikleridir.
.
"Temel Ekonomi" kitabı, Meslek Yüksek Okullarının İktisadi ve İdari Programlarında okutulan İktisat ve Genel Ekonomi dersleri ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde okutulan, İktisada Giriş, Mikro İktisada Giriş, Makro İktisada Giriş dersleri yanısıra, Sosyoloji, Endüstri Mühendisliği, Sağlık Bilimleri Yönetimi gibi pek çok bölümde okutulan Genel Ekonomi ve Temel Ekonomi gibi tüm dersler için kaynak kitap niteliğindedir.
Kitap, 240 adet çoktan seçmeli soru içerdiği için bir anlamda mesleki sınavlara hazırlık (küçük bir iktisat soru bankası) kitabı olma niteliği de taşımaktadır. Kısacası hem ders kitabı, hem terimler sözlüğü, hem de soru bankası olarak üç amaca hizmet edecek şekilde tasarlanmış. Youtube videolarının eklenmesiyle de okuma anlama boyutuna görsellik adı altında bir dördüncü amaç eklenmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Mikro Ekonomi
.
Temel Makroekonomi