Hafıza Teknikleri ile Edebiyat ve Dil Anlatım Emre Çiğdem, Mine Çiğdem  - Kitap

Hafıza Teknikleri ile Edebiyat ve Dil Anlatım

1. Baskı, 
Aralık 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x22
Sayfa:
115
Barkod:
5726017255053
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Üniversiteye hazırlanan yüz binlerce öğrencimiz gerek edebiyatı gerekse dil ve anlatımı daha kolay öğrenmenin ve hafızada tutmanın bir yolunu aradılar. Gerçek olan şuydu ki kalıcı hafızaya giden en geçerli yol hafıza tekniklerinden geçiyordu. İşte bu kitap öğrencilerin bilgiyi belleklerine çok daha kolay yerleştirmelerini ve sınavda kendilerine gereken bilgilere rahatça ulaşabilmelerini sağlayacaktır. Kitaba beş dakika bile göz attığınızda birçok bilgiyi uzun süre hafızanızdan silemeyeceksiniz.
Eğitimcilerin belki de en büyük uğraşı öğrencilerin bilgiye olan açlığını gidermek olmuştur. Oysa çalışmak, öğrenmek ve öğrenilen bir bilgiyi hayata uyarlamak hiç de kolay olmamıştır. Değişen eğitim modelleri de genel olarak bilginin yaşamla birleşmesini sağlamak yolundadır. Biz de bilgiyi düşünüldüğünden daha kolay öğrenmenin yollarını araştırırken rastladık hafıza tekniklerine. İlk başta farklı bir öğrenme tekniği olarak karşımıza çıktı, önce yadırgadık bu tekniği. Sonra kısa zamanda yüzlerce bilgiyi hafızamızda depolayabildiğimizi gördüğümüzde bunu öğrencilerimizle de paylaşma ihtiyacı duyduk.
Birçok insan çoğu ülkenin haritadaki şeklini hatırlayamazken İtalya’nın şeklini hatırlayabiliyordu; çünkü İtalya çizme biçimindeydi. Beynimiz öğrenilmesi gereken kavramlarla ilişki kurduğunda bilgiyi daha çabuk öğreniyor kalıcı bellekte uzun süre saklayabiliyordu. Biz de görsellerle bunu amaçladık. Renklerle yazılar birleştiğinde hafızamızda çok daha uzun tutabildik bilgiyi.
Görseller öğrenme sürecini hızlandıran önemli etmenlerdir. Eğitimi görsellikle birleştirdiğinizde sıkıcı olabilecek çalışmaları bir tür eğlenceye dönüştürebildiğinizi görürsünüz. Bu da bizim çalışırken sıkılmadan, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan Hafıza Teknikleriyle Edebiyat ve Dil Anlatım adlı doyurucu bir kaynak hazırlamamızı sağladı.