Milletlerarası Aile ve Usul Hukuku Ömer Uğur Gençcan  - Kitap

Milletlerarası Aile ve Usul Hukuku

1. Baskı, 
Mart 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
1244
Barkod:
9786050505375
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
1.650,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yabancılık unsuru taşıyan aile hukukuna ilişkin işlem ve ilişkilere hangi devletin hukuku ve hangi usulün uygulanacağı hakkında uluslararası sözleşmeleri de kapsayacak şekilde Yargıtay uygulamasına yönelik gerek esas gerekse usul hükümlerini yansıtır bir kitap hazırlayarak özellikle göç hareketlerinin de yoğunlaştığı günümüzde hakim ve avukatların karşılaşacağı sorunların çözümüne katkıda bulunmak hedeflenmiş.
Kitabın konusu olan Milletlerarası Aile Hukuku davalarını da inceleyen Yargıtay İkinci Hukuk Dairesinde Milletlerarası Aile Hukukunu ilgilendiren binlerce dava dosyasını okuyan ve binlerce Yargıtay ilamını bizzat yazan yazarın, binlerce kararda ahlaki, vicdani ve hukuki sorumluluğu vardır. Bu eser ile Milletlerarası Aile Hukukundaki birikimini zamanın elverdiği ölçüde uygulamayı derinlemesine yansıtır şekilde sunmuş.
Milletlerarası Aile Hukuku davaları ile ilgili Yargıtay'ın kararları incelenerek emsal özelliği taşıyanlar değerlendirilip bilimsel açıklama içinde sistematik bir şekilde kullanılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Milletlerarası Özel Hukuk
.
Milletlerarası Usul Hukuku
.
Yürürlük