Türkiye Sağlık Hizmet Alımları Rehberi Mehmet Atasever  - Kitap

Türkiye Sağlık Hizmet Alımları Rehberi

Mehmet Atasever (Editör)

1. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
295
Barkod:
9786056766329
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
54,17
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Hizmet Alımları sağlık hizmet sunumunun önemli bir parçası haline gelerek sağlık sektöründe önemli yekûn bir yer teşkil etmektedir. Türkiye'de sağlık sektöründe hizmet alımlarına yönelik yapılan bu çalışma onbir bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde Türkiye sağlık sisteminin geçmişten günümüze gelişimi ve finansman yapısıyla birlikte sağlık harcamaları üzerinde durulmuş.
İkinci bölümde, hizmet alım uygulamaları hakkında genel bilgiler verilerek tarihsel gelişimi ve mevzuatı açıklanmış. Üçüncü bölümde görüntüleme hizmet alımları, dördüncü bölümde tıbbi laboratuvar hizmet alımları, beşinci bölümde diğer sağlık hizmet alımları, altıncı bölümde destek hizmet alımları ve yedinci bölümde hastane bilgi yönetim sistemi hizmet alımları detaylı bir şekilde incelenmiş.
Sekizinci bölümde, hizmet alımları ihale işlemleri, uygulama ve ödeme işlemleri uygulamada olan yasal mevzuatlar ışığında açıklanmış. Dokuzuncu bölümde, sağlık hizmet alımları muhasebe işlemleri güncel uygulamalardan yola çıkılarak örnekler kayıtlarla birlikte anlatılmış. Onuncu bölümde, Türkiye'de hizmet alımlarının finansmanı ve harcamalarının gelişimi nominal ve reel olarak incelenerek hizmet alım giderlerinin analizi yapılmış.
Çalışmanın son bölümünde, hizmet alımlarının alt işverenlik, muvazaa ve kıdem tazminatı konusu değerlendirilerek, bu alanda sorunlar ve çözüm önerileriyle birlikte SWOT analizi yapılarak hizmet alım uygulamalarının kuvvetli ve zayıf yönleri ortaya konularak, sektör açısından fırsat ve tehdit içeren unsurlar belirlenmiş.
(Tanıtım Bülteninden)