Çeviri Eleştirisi Kuramının Temelleri Yrd. Doç. Dr. Muharrem Tosun  - Kitap

Çeviri Eleştirisi Kuramının Temelleri

1. Baskı, 
Şubat 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
308
Barkod:
9789758644704
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Çalışma Türkiye'de Çeviribilim üzerine yazılanların yorum ve eleştirisi üzerine olacaktı. Bu amaçla çıktığım yolda, böyle bir eleştirel çalışmanın yapılabilmesi için yeterli alt yapımın olmadığının farkına vardım. Eleştiri kuramında üst bir bakışa ulaşamadığım için böyle bir çalışma için yeterli görmedim kendimi.
Eleştiri konusundaki eksiklerimi kapamaya çalıştıkça, çalışmanın ucunun bilim kuramından felsefe kuramına, oradan estetik ve yorumbilime kadar uzandığmı gördüm. Demek ki, eleştiri yapabilmek için eleştirinin köklerine inmek gerekiyordu. Çeviri alanında bir eleştiri kuramının oluşmamış olması büyük eksiklikti. Çünkü çeviriler, her zaman eleştirileriyle birlikte anılırlar.
Yoğun bir okuma, düşünme, karşılaştırma ve yorumlamanın sonucu ortaya çıkan bu metin, 14 yıldır çeviri alanında, özellikle kuramsal alanda edindiğim birikimlerin, çeviri eleştirisine yön verecek bilimsel kuramlarla bütünleşmesidir. Bu kitabın özelliği, "Çeviri Eleştirisi Kuramı" adıyla yayınlanması planlanan bir sonraki kitabın habercisi olmasıdır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çeviri Eleştirisinin Bilim Kuramsal Temelleri
.
Çeviri Eleştirisi Kuramının Felsefi Temelleri
.
Çeviri Kuramının Estetik Temelleri
.
Çeviri Eleştirisi Kuramının Yorumbilimsel Temelleri: Metin, Yapıt ve Okur