Yönlendirmesiz Oyun Terapisinde Vaka Çalışmaları Kate Wilson, Virginia Ryan  - Kitap

Yönlendirmesiz Oyun Terapisinde Vaka Çalışmaları

1. Baskı, 
Temmuz 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
256
Barkod:
9786053204138
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitapta yönlendirmesiz oyun terapisine ilişkin pek çok ayrıntıya yer veriliyor ve sorunları olan çocuklarla çalışmanın zorlukları ve keyifli yanları kapsamlı bir şekilde ele alınıyor.
Kitapta, duygusal sorunlar yaşayan ve/veya çeşitli şekillerde istismara maruz kalmış olan çocuk ve ergenlerle yürütülen oyun terapisi seansları ayrıntılı ve ilgi çekici özetler şeklinde sunulmaktadır.
Bireysel vaka çalışmaları çocukların yönlendirmesiz oyun terapisine gönderilme öyküleri ile başlamaktadır; terapinin başlangıç aşaması ve seanslar öyküsel bir biçimde ele alınarak, sonrasında uygulama konuları ve ilişkili kuramsal konular üzerinde durulmakta ve çocukların terapötik gelişimleri ile sonlanmaktadır. Uygulama konuları ve kuramsal konular küçük çocuklarla iletişim kurma, sessiz çocuklarla çalışma, oyun terapisi içinde bir çocuğun gelişimini destekleme, oyun terapisinde ırk, cinsiyet ve gücün rolleri gibi konuları içermektedir. Böylece uygulama ve kuram arasında iyi bir denge yakalayan "Yönlendirmesiz Oyun Terapisinde Vaka Çalışmaları" kitabı ilgi çekici bir kaynak olacaktır.
(Tanıtım Bülteninden)