Okuma Yazmaya Hazırlanıyorum (5–7 Yaş) Adalet Kandır  - Kitap

Okuma Yazmaya Hazırlanıyorum (5–7 Yaş)

1. Baskı, 
Haziran 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x29
Sayfa:
248
Barkod:
9786054334810
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Erken çocukluk döneminde planlanan okuma yazmaya hazırlık çalışmalarında, çocukların yaşam boyu kullanabilecekleri dinleme, konuşma, etkili iletişim kurma, okuma yazma becerileri kazanmaları ve bu beceriler yoluyla tüm gelişimleri yönünden kendilerini geliştirmeleri amaçlanmıştır.
Bu bağlamda bu kitap: Efil Yayınları, Erken Çocukluk Eğitimi Dizisi kitaplarından eğitimciler için “EĞLENCELİ ETKİNLİKLERLE OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK” kitabının tamamlayıcısı ve destekleyicisi olarak, 5–7 yaş çocukları için hazırlanmıştır. “OKUMA YAZMAYA HAZIRLANIYORUM” kitabının tek başına kullanılması yeterli değildir. Eğitim programında çocukların gelişim özelliklerine uygun olarak okuma yazma için gerekli olan temel özelliklere ilişkin amaç ve kazanımlara ve bunların kazanılmasını sağlayacak tüm etkinliklere yer verilmelidir.
Bu nedenle eğitim programında her iki kitabın birlikte kullanılması çocuklara sağlayacağı yarar yönünden son derece önemlidir. Çocukların bireysel farklılıkları ve hazır bulunuşlukları göz önünde bulundurularak kitaptaki etkinliklerin tamamının her çocuk tarafından yapılması beklenmemelidir.
Ayrıca okul öncesi eğitimcilerin, okuma yazmaya hazırlık çalışmalarının planlanmasında yeterli ve doğru ve çağdaş yöntem bilgisine sahip olmaları, yoruma dayalı farklı ve yanlış uygulamaların neden olabileceği çocukların edindikleri olumsuz özelliklerin alışkanlığa dönüşmesinin engellenmesi yönünden büyük önem taşımaktadır.
Kitapla İlgili Kategoriler