İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavlarına Yönelik İSG Çalışma Notları Gülay Şengel  - Kitap
İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavlarına Yönelik

İSG Çalışma Notları

2. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
271
Barkod:
9789756428979
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
30 Haziran 2012'de 28339 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Yasası iş hayatına önemli düzenlemeler getirmiştir. Yasayla beraber işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülükleri düzenlenmiştir. Çalışmada da Mayıs 2016 tarihinde geçerli mevzuat ve gerekli bilgiler derlenerek adaya sunulmuştur.
A sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı, B sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı, C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı, Diğer Sağlık Personeli / İşyeri Hemşiresi ve İşyeri Hekimliği belge sınavına hazırlıkta adaylara içerik bakımından da sorumlu oldukları başlıca mevzuat ve ders notlarından oluşan bir kaynak hazırlanmıştır.
İş sağlığı ve güvenliği yönetilirken bu işin sahada uygulayıcıları olan İş Güvenliği Uzmanları, İşyeri Hekimleri Ve Diğer Sağlık Personeli meslek gruplarının ihtiyacı olan teknik bilgileri de içeren mevzuatın temelleri esas alınarak 6331 sayılı kanun ve ilgili yönetmelikler ile uluslararası direktiflerle yararlı bir kaynak ortaya konmaya çalışılmıştır.
(Önsözden)