Akademik Us Kaymakamlık Mevzuat Çözümlü Soru Bankası Dr. Yusuf İlhan  - Kitap
Akademik Us

Kaymakamlık Mevzuat

Çözümlü Soru Bankası

1. Baskı, 
Haziran 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
711
Barkod:
9786057731432
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Mevzuat soru bankasını hazırlamakta ki amaç, sınavda karşılaştığınız mevzuatla doğrudan tanıştırmak ve sadece o konulardan oluşan sorularla sınava hazırlamaktır. Soruları hazırlarken mevzuatta yer alan hükümlerin dışına çıkmamaya gayret edilmiş. Yani sadece mevzuat hükümlerinden soru hazırlayıp, alanda bilgi içeren sorulara yer verilmemi. Bu şekildeki sorular Akademik US serisinin diğer kitabı olan Kaymakamlık Çözümlü Soru Bankası kitabında da 2000'den fazla soru ile istifadenize sunulmuş.
Çözümlü soru bankasının amacı, bilgi seviyesini ölçmek ve öğrenciyi değerlendirmek değil; konuyu öğretmek, ders çalıştırmak ve sınavlara hazırlamaktır. Oysa deneme soruları hazırlanırken doğrudan bilgi ölçen, öğrenciyi değerlendiren sorular hazırlanır. ÖSYM'nin hazırladığı sorulara benzer, çıkmış sorulara yakın, öz sorulara da mutlaka konu sonlarında yer verilmiş.
Soru bankası hazırlanırken; her satırdan, her cümleden bir soru çıkarıp kitabın hacmini gereksiz yere büyütmek ve soru sayısını çok fazla göstermek yerine konunun özüne odaklanıp konuyu çalışmanız hedeflenmiş.
(Önsözden)