Spor Sponsorluğu Sözleşmesinin Hukuki Niteliği Kemal Atasoy  - Kitap

Spor Sponsorluğu Sözleşmesinin Hukuki Niteliği

1. Baskı, 
Aralık 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
188
Barkod:
9786051524184
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
77,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Sponsorluk, hedef kitlelerin ilgisini çekebilmek için işletmeler tarafından çeşitli alanlarda kullanılsa da, antik çağlardan itibaren özellikle sportif aktivitelerde ön plana çıkmıştır. Günümüzde ise, dünyada önde gelen spor organizasyonları, büyük kitlelerin takip ettikleri yıldızlaşmış sporcular veya popüler spor takımları, sponsorluk anlaşmalarıyla azımsanmayacak düzeyde büyük kazanımlar elde etmektedir.
Bu yönde sözleşmeler hukukunda sponsorluk ve özellikle spor sponsorluğu sözleşmesi, gerek ekonomik önemi, gerekse tarafların aralarındaki hukuki menfaat ilişkisinin karmaşıklığı ve eşsiz niteliği nedeniyle incelenmeye değer bir konu olarak göze çarpmaktadır. Karşılaştırılmalı hukuk alanında yaklaşık otuz yıldan beri inceleme konusu yapılan sponsorluk sözleşmeleri hakkında, Türk hukukunda 2000'li yıllarla birlikte çeşitli çalışmalar yapılmaya başlanmıştır.
Bu çalışma, spor sponsorluğu sözleşmesinin hukuki özelliklerini, niteliğini, tarafların hak ve borçlarını inceleyerek sözleşmeler hukukundaki yerinin belirlenmesini amaçlamaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sponsorluk Sözleşmesi Hakkında Genel Bilgiler
.
Spor Sponsorluğu Sözleşmesinin Genel Esasları
.
Spor Sponsorluğu Sözleşmesinin Hukuki Yapısı
Kitapla İlgili Kategoriler