Türkiye Turizm Coğrafyası ve Dünya Kültürel Mirası Yrd. Doç. Dr. Fazıl Şenol  - Kitap

Türkiye Turizm Coğrafyası

ve Dünya Kültürel Mirası

5. Baskı, 
Mart 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
343
Barkod:
9789944223294
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada, bugüne kadar ortaya konulan "Türkiye Turizm Coğrafyası" konulu çalışmalardan farklı olarak "Dünya Kültürel Mirası" başlığı altında dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan ve tüm insanlığın ortak değerleri olarak kabul edilen sanat harikalarına yer verilmiş ve turizm öğrencilerimizin bunlardan da haberdar olmaları sağlanmıştır.
"Türkiye Turizm Coğrafyası ve Dünya Kültürel Mirası" adı altındaki bu çalışmayla doğal, tarihi ve kültürel zenginlikler bakımından son derece zengin olan ülkemizin turizm değerlerinin ve dünyadaki insanlığın kültürel mirası olarak görülen sanat harikalarının tanıtılması ve bu değerlerin sevdirilmesi amaçlanmaktadır. Bu nedenle, kitap hazırlanırken öğrencilerini ayrıntılarda boğmak yerine, onları yöresel ve güncel önceliklerle buluşturmak amaçlanmıştır.
Bunun için ise verilmek istenilen öncelikli bilgiler belirgin (koyu-italik-tırnak içerisi v.s) hale getirilmiştir. Yine elverdiğince önemli turizm kaynaklarının resimlerine de yer verilerek bilgiler görsel olarak desteklenmiştir. Çünkü bir Çin atasözünün de ifade ettiği gibi. "Bir resim, bin kelimeden daha çok şey anlatır". Yine üçüncü baskıda, birinci baskıda sadece gidilen yerlerde ziyaretçisine rehber olsun düşüncesiyle görülebilecek diğer yerler başlığı altında verilen bilgiler çıkarılarak öğrencilerin almasını istediğimiz bilgilere yer verilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Anadolu Çağları
.
Anadolu Uygarlıkları
.
Türkiye'nin Genel Coğrafyası
.
Türkiye Turizm Çeşitleri
.
Akdeniz Bölgesi
.
Ege Bölgesi
.
Marmara Bölgesi
.
Karadeniz Bölgesi
.
İç Anadolu Bölgesi
.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi
.
Doğu Anadolu Bölgesi
.
Dünya Harikaları
Kitapla İlgili Kategoriler