Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması  «CISG» Kapsamında Sözleşmenin Esaslı İhlali Arş. Gör. Murat Sarıkaya  - Kitap
Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması

«CISG» Kapsamında Sözleşmenin Esaslı İhlali

1. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
339
Barkod:
9789753684439
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Fiyatı:
450,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada, Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması 'nın (CISG) 25. maddesi kapsamında "sözleşmenin esaslı ihlali" kavramı incelenmiştir.
Çalışmanın temel amacı, sözleşmenin esaslı ihlali kavramını CISG'daki konumu, kıstasları ve örnekleriyle hukuk çevresine tanıtmaktır. Bu çerçevede öncelikle, CISG'in ifa engelleri sisteminin temel prensipleri ve bu sistem içerisinde sözleşmenin esaslı ihlali kavramının konumu araştırılmıştır. Akabinde bir sözleşme ihlalinin esaslı kabul edilebilmesi için CISG m. 25 hükmünün öngördüğü genel kıstaslar analiz edilmiş ve bunun da ardından, sözleşme ihlalinin görünüm şekilleri özelinde esaslı ihlal değerlendirmesinin ne yönde gelişeceği incelenmiştir.
Çalışmanın genelinde, gerek ulusal literatür gerekse de milletlerarası doktrin ve yargı kararları göz önünde tutulmuştur.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Esaslı İhlal Kavramının Antlaşma'daki Yeri ve Önemi
.
CISG m. 25 Hükmü Çerçevesinde Esaslı İhlalin Genel Doktrini
.
Sözleşmeye Aykırılığın Görünüm Şekilleri Özelinde Esaslı İhlal İncelemesi
Kitapla İlgili Kategoriler