Trafik ve Ceza Hukuku Doç. Dr. Yener Ünver  - Kitap

Trafik ve Ceza Hukuku

1. Baskı, 
Şubat 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
209
Barkod:
9789750201783
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
320,00
İndirimli (%81):
60,00
Stoktan hemen gönderilir.
Kitabın Açıklaması
Kitapta, çoğu ülkelerde hukuksal gündemden hiçbir zaman düşmeyen trafik sorununu çeşitli boyutları ile inceleyen ve çözümler öneren bilimsel makaleleri içermektedir.
Kitapta, Taksirli eylemlerin önemli bir bölümünü oluşturan trafik kazalarında ceza hukuku yaptırımlarının hangi boyutta ve hangi kriterlere uygulanabileceği açık ve anlaşılır bir dille ele alınmıştır.
KARŞILAŞTIRMALI GÜNCEL CEZA HUKUKU SERİSİ
Bu kitap serisi, her biri bağımsız bir konuyu içeren, aynı konuya ilişkin çeşitli makale ve çevirileri içeren derleme niteliğinde kitaplardan oluşmaktadır. Serinin proje yöneticiliğini Prof. Dr. Kayıhan İÇEL ve Editörlüğü'nü ise Doç. Dr. Yener Ünver yürütmektedir. Serinin amacı karşılaştırmalı hukuk alanında ülkemiz hukukçularına en çağdaş, en yeni ve en önemli sözleşmeler, yabancı kanunlar, AB, BM, AİHM gibi ulusalüstü kurumların tasarrufları, AİHM kararları, yabancı ülke yüksek mahkemelerinin içtihatları, yeni teoriler ve gelişmekte olan hukuk alanlarında çok sayıda farlı ülkeden en yeni, en doğru ve güncel hukuk kaynaklarını sağlamaktır. Her kitap temel bir ceza hukuku konusuna tahsis edilmiştir. Kitaptaki çalışmalar yazarların karşılaştırmalı hukuk bilgisi içeren makaleleri ve özellikle yasal izni alınarak en etkin hukuk bilimi adamlarının eserlerinin Türkçeye çevrilmesinden oluşmaktadır. Eserde konuyla ilgili önemli ve güncel kayna sahip Dünyanın çok çeşitli ülkelerinden yeni ve önemli eserler Türk hukukuna aktarılmaktadır. Yayınlandığı günden beri ülkemizde yayınlanan birçok esere kaynaklık etmiş ve özellikle y.lisans ve doktora çalışmalarında önemli kaynak boşluğunu doldurmaktadır. Genç akademisyenler almanca, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca başta olmak üzere birçok dilden çeviri yaparak seriye katkı sağlamaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ceza Muhakemesi Hukukunda Kanda ve Nefeste Alkol Yoğunluğunun Belirlenmesi
.
Ceza Hukukunun Karayolu Trafiğindeki Rolü
.
Trafikte Alkol, Uyuşturucu Madde ve İlaç
.
Trafikte Esrar Kullanımı
.
Alkolün Etkisi Altında Bir Araç Kullanırken Suç İşleyen Karayolu Trafiği Suçlularının Cezalandırılması Hakkında Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi
.
Uyuşturucu Madde Etkisi Altında Araç Kullanmanın Kriminolojik Görünüşleri
.
Alkollü Araç Kullanma Vakalarına Dair Karanlık Alan ve Alman Trafik Kanunu m.24a
.
f.1 Çerçevesinde Soluk Alkolü Ölçümü
.
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin Motorlu Araçlardan Çıkan Egzos Gazlarının Yol Açtığı Hava Kirliliğinin Azaltılması Hakkında 510 Sayılı Kararı
Kitabın İçindekileri
Sunuş 
5
Vorwort 
7
Preface 
9
1.Prof. Dr. Feridun YENİSEY: Ceza Muhakemesi Hukukunda Kanda ve Nefeste Alkol Yoğunluğunun Belirlenmesi 
13
3.Prof. Dr. Henning Ernst MÜLLER-Wiss. Mitarb. Florian KRAUSS: Bir Polis Taşıt Aracıyla Kasten Çarpıldıktan Sonra Olay Yerinden Kaçmak (Çev.: Doç. Dr. Yener ÜNVER) 
41
4.Prof. Dr. Heinz SCHÖH: Trafikte Alkol, Uyuşturucu Madde ve İlaç (Çev.: Doç. Dr. Hakan HAKERİ) 
47
5.Klaus WIRTH - Dr. Sabine SWOBODA: Trafikte Esrar Kullanımı (Birinci Bölüm) (Çev.: Doç. Dr. Hakan HAKERİ) 
55
6.Klaus WIRTH - Dr. Sabine SWOBODA: Trafikte Esrar Kullanımı (İkinci Bölüm) (Çev.: Doç. Dr. Hakan HAKERİ) 
71
7.Ljubo ZAJE: Slovenya Yol Güvenlik Sisteminde Trafik Kanununun Uygulanmasının Rolü (Çev.: Yrd. Doç. Dr. Sevgi USTA SAYITA) 
89
8.Alkolün Etkisi Altında Bir Araç Kullanırken Suç İşleyen Karayolu Trafiği Suçlularının Cezalandırılması Hakkında Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Tavsiye Kararı (73)7 (Çev.: Yrd. Doç. Dr. Sevgi USTA SAYITA) 
101
9.Priv. Doz. Dr. Christian FAHL: Alman Ceza Kanunu Prg. 316: Bisiklet Sürücülerinin Araç Kullanamama - Ehliyetsizlik Hali (Çev.: Yrd. Doç. Dr. Özlem YENERER ÇAKMUT) 
105
10.Prof. Dr. Friedrich-Christian SCHRÖDER: Şoför Yanında Oturan Kişinin Alkollü Araç Kullanmaya Katılması (Çev.: Yrd. Doç. Dr. Zafer ZEYTİN) 
111
11.Priv. Doz. Dr. Christian FAHL: Actio libera in causa: “Süt Arabası Sürücüsü Olayı” (Çev.: Yrd. Doç. Dr. Ali Kemal YILDIZ) 
121
12.Prof. Dr. Heinz SCHÖCH: Uyuşturucu Madde Etkisi Altında Araç Kullanmanın Kriminolojik Görünüşleri (Çev.: Yrd. Doç. Dr. Ali Kemal YILDIZ) 
133
13.Prof. Dr. Heinz SCHÖCH: Trafikte Alkol (Çev.: Araş. Gör. Pınar BACAKSIZ) 
145
14.Ian CROSBY: Portland’ın Malvarlığı Müsadere Programı: Taşıta El Koymanın “Problemli” Alkollü Sürücüler Arasında Tekrar Tutuklamayı Azaltmadaki Etkinliği (Çev.: Araş. Gör. Selman DURSUN) 
153
15.Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Motorlu Taşıt Sürüş Hakkından Yoksun Bırakılma Hakkındaki (71) 28 Sayılı Kararı (Çev: Araş. Gör. H. Burak GEMALMAZ) 
173
16.Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Yetkisiz Motorlu Taşıt Kullanımının Önlenmesi Hakkındaki (78) 42 Sayılı Kararı (Çev.: Araş. Gör. H. Burak GEMALMAZ) 
177
17.Prof. Dr. Hennig Ernst MÜLLER: Alkollü Araç Kullanma Vakalarına Dair Karanlık Alan ve Alman Trafik Kanunu m.24a/f.1 Çerçevesinde Soluk Alkolü Ölçümü (Çev.: Araş. Gör. Mehmet Cemil OZANSÜ) 
179
18.Mladen GLEDEC: Trafik Polislerinin Eğitim Sürecinde Trafik Çatışma Tekniklerinin Kullanımı (Çev.: Esra DEMİR) 
199
19.Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Araçların Yapımı ve Tasarımında Emniyet Faktörü Hakkında 413 Sayılı Tavsiye Kararı (1965) (Çev.: Av. Orçun GÜNDÜZ) 
203
20.Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Motorlu Araçlardan Çıkan Egzos Gazlarının Yol Açtığı Hava Kirliliğinin Azaltılması Hakkında 510 Sayılı Kararı (1972) (Çev.: Av. Özen ATLIHAN) 
205
EK: DANIŞTAY KARARI 
207