Ceza Hukuku Dergisi Sayı:20 Aralık 2012 Prof. Dr. Veli Özer Özbek

Ceza Hukuku Dergisi Sayı:20 Aralık 2012

1. Baskı, 
Aralık 2012
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
237
Barkod:
1307085112123
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
35,00
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
CHD’nin yeni bir sayısında daha sizlerle birlikte olmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Bu sayımızda da yine son derece önemli konuların bilimsel çerçevede ele alındığı değerli makaleleri paylaşıyoruz. Öncelikle bu sayımıza katkı sağlayan tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz. Her sayımızda olduğu gibi bu sayımızda da bir takım yeniliklerle sizlerin karşısındayız. Hatırlayacağınız üzere 2011 yılının son sayısında “Akademik Bakış” adı altında yeni bir düşünce platformu oluşturmuştuk. Bu platformda çok değerli yabancı bilim adamlarıyla “yaşayan ceza hukukunun” nabzını ölçmeye çalıştık. Geçen bir yıl süresince bu çabalarımız çok olumlu sonuçlar verdi ve okuyucularımızın beğenisi kazandı.
Önümüzdeki sene de devam edeceğimiz “Akademik Bakış” dışında bu sayımızla birlikte yeni ve yüzünü yurt içine dönen yeni bir düşünce platformunu daha sizlerle buluşturuyoruz: Serbest Kürsü. CHD’nin serbest kürsüsü; demokratik hukuk devletinin yöneldiği temel değerler çerçevesinde söyleyecek sözü olan herkese açık olacaktır. Amacımız, CHD’nin övünç kaynağı olan bilimsel çalışmalar dışında, ceza hukuku gündeminin nabzını tutan değerlendirmeleri okuyucularımızla paylaşmak ve bir dinleyen arayan zihinlere, kitlelere ulaşma imkânı sunmaktır.
Bu sayımızda ilk olarak değerli sosyal hizmetler uzmanı Nihat TARIMERİ’nin çocuk suçluluğu ve çocukların yargılanma süreçlerine ilişkin önemli değerlendirmelerini serbest kürsüden siz değerli okurlarımıza sunacağız. Gerçekten çok kapsamlı ve uygulamanın göz ardı edilen ama en hassas noktalarına yönelik ilginç tespitlerde bulunan sayın TARIMERİ’ye ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu bağlamda sizleri de, düşünce özgürlüğünün ceza hukukuna bakan cephesinde kurduğumuz bu kürsüye davet ediyoruz. Ceza hukuku açısından son derece hareketli geçen 2012’nin ardından yepyeni umutlarla yeni bir yıla, 2013’e girerken her zaman olduğu gibi demokrasi ve insan haklarına olan inancımızı bir umut kaynağı olarak muhafaza edip, yeni yılın hepimiz için güzel ve verimli geçmesini diliyoruz. (Önsöz’den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin İşkence Bakımından Türkiye Kararlarının Değerlendirilmesi, Doç. Dr. Handan YOKUŞSEVÜK
.
Kötü Muameleye Maruz Kalmış Kadın Reaksiyonu: Meşru Savunma mı, Mazeret Nedeni mi?, Yrd. Doç. Dr. Ozan Ercan TAŞKIN
.
Anakronik Bir Tartışma: Mülga Ölüm Cezasına İade–i İtibar, Yrd. Doç. Dr. Öznur SEVDİREN
.
Ceza Hukukunda Kamu Görevlisi Kavramı, Dr. Selami TURABİ
.
Kamu İcra Suçları –I– :Sırnn İfşası Suçu (AATUHK M.107), Arş. Gör. İsa BAŞBÜYÜK
.
“İçerik Suçu" Kavramı ve TCK Açısından İnternetin Basın–Yayın Aracı Olma Karakteri, Arş. Gör. ilker TEPE
.
Serbest Kürsü: Bir Sosyal Hizmetler Uzmanının Gözünden Çocuk Koruma Kanunu ve Uygulamaya İlişkin Güncel Sorunlar, Nihat TARIMERİ