Soru ve Açıklamalarla Kamu İhalelerinde Teminatlar M. Serhat Şahiner  - Kitap
Soru ve Açıklamalarla

Kamu İhalelerinde Teminatlar

1. Baskı, 
Şubat 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
258
Barkod:
9786051468143
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
238,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışma hazırlanırken, gerek teminat olarak kabul edilen değerlerin kamu ihalelerinde hangi esas ve usuller çerçevesinde teminat olarak kabul edilebilecekleri gerekse teminatların iadesi ve gelir kaydı konularında idareler ile firmalar arasında yaşanan uyuşmazlıklara ilişkin yüzlerce Kamu İhale Kurulu kararı taranmış, emsal ve örnek niteliğindeki yüz kadar karara gerek metin içerisinde gerekse dipnotlarda yer verilmiştir.
Soru - cevap formatında hazırlanan çalışmanın, özellikle kamu ihalelerine katılan firmalar ile idareler bakımından bir rehber niteliği taşıması amaçlanmıştır. Bununla birlikte, bu çalışmanın kamu denetim elemanları ve akademisyenler bakımından da faydalı olacağı temenni edilmektedir.
Çalışma altı ana bölümden oluşmaktadır. Teminat türlerinin ve teminatlarla ilgili genel hususların ele alındığı ilk bölümden sonra, kamu ihalelerinde teminat olarak kabul edilen her bir değere ayrı bir bölüm altında yer verilmiştir. Çalışmanın ikinci bölümü -Tedavüldeki Türk Parasını-, üçüncü bölümü -Devlet İç Borçlanma Senetlerini-, dördüncü bölümü ise -Teminat Mektuplarını- ele almaktadır. Çalışmanın beşinci bölümünde -Teminatın İadesi-, altıncı bölümünde ise -Teminatın Gelir Kaydı- inceleme konusu yapılmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Teminat Olarak Kabul Edilen Değerler
.
Teminatın İadesi
.
Teminatın Gelir Kaydı
.
Teminat Mektupları
.
Tedavüldeki Türk Parası
.
Devlet İç Borçlanma Senetleri
.
Geçici Teminat
.
Kesin Teminat
.
Avans Teminatı