İhalelere Katılma Rehberi Kamu İhalelerinin Yasal Çerçevesi ve İhalelere Katılma Şartları F. Meltem Zorba  - Kitap

İhalelere Katılma Rehberi

Kamu İhalelerinin Yasal Çerçevesi ve İhalelere Katılma Şartları

1. Baskı, 
Şubat 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
263
Barkod:
9786052450895
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
35,19
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, kamu hizmetlerine özel sektörün katılımını içeren modeller ile kamu alımlarına ilişkin ülkemizde uygulanan mevzuatın genel çerçevesinin açıklanması ve ihalelere katılım için gerekli temel bilgilerin uygulayıcıya sunulması amacıyla hazırlanmıştır. Kitapta;
Kamu hizmetlerinin özelleştirilmesi olarak tanımlanabilecek üst başlıkta, lisans (izin/ruhsat) usulü, imtiyaz verilmesi, özelleştirme, yap-işlet-devret, yap-işlet ve kamu-özel işbirliği modellerini içeren mevzuat ve uygulama örnekleri incelenmiştir.
AB Dış Yardım Projeleri kapsamındaki mal ve hizmet alımları ile yapım işleri ihaleleri açıklanmıştır. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki ihaleler, doğrudan temin ve Kanun'dan istisna olan alımlara ilişkin mevzuat açıklanarak, ihalelerdeki yeterlik kuralları ile istenen belgelere ayrıntılarıyla yer verilmiştir. Ayrıca, ihalelere ilk kez katılmak isteyenlere yönelik açıklamalar yapılmıştır.
"Teknolojik Ürün, Ar-Ge ve Yazılım Alımları" ayrı bir bölümde incelenerek, Ar-Ge ve yenilik projeleri ile orta ve yüksek teknoloji içeren yerli üretime ve yazılım alımlarına yönelik özel hükümler ile görüş ve önerilere yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kamu Hizmetlerinde Özel Sektör
.
4734 Sayılı Kanun Kapsamındaki İhalelere Katılma Şartları
.
Doğrudan Temin
.
4734 Sayılı Kanundan İstisna Alımlar
.
Teknolojik Ürün, Ar–Ge Ve Yazılım Alımları