Matematik Olimpiyat Hazineleri Matematik Olimpiyatlarına Hazırlananlar ve Derece Grupları İçin Ertan Kaya, Hüseyin Ceylan, Sinan Kanbir  - Kitap

Matematik Olimpiyat Hazineleri

Matematik Olimpiyatlarına Hazırlananlar ve Derece Grupları İçin

1. Baskı, 
Ekim 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
432
Barkod:
9786055255060
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Matematikle ve özellikle matematik olimpiyatları ile ilgilenen öğrencilerin matematik kabiliyetlerini kapsamlı ve etkili bir şekilde geliştirmek, matematiksel düşünme ve algılama potansiyellerini ilerletmek ve problemleri çözmeleri için gerekli teknikleri kazandırmak amacı ile hazırlanmış olan bu kitap İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri için bulunmaz bir kaynak olmaya adaydır. Matematik konusunda mükemmel olmanın göstergesi, problemleri çözerken rahat ve bir o kadar dikkatli olabilmektir. İşte bu kitap kısa konu anlatımlı, örnek çözümlü ve çözümleri kitabın son kısmında olan zorluk derecesine göre sıralanmış sorulardan oluşan özenle seçilmiş 35 başlık altında derlenmiştir. Özellikle matematik olimpiyatları konusunda dünyaca meşhur olan yazarların kitaplarından istifade edilmiştir. Konular sıralanırken olimpiyatlarda en çok karşılaşılan soru tarzları göz önüne alınmıştır.
Rasyonel Sayılarda İşlemler, Çok-Terimli İfadeler, Doğrusal Denklemler, Doğrusal Denklem Sistemleri, Çarpanlara Ayırma, Mutlak Değer, Köklü İfadeler, Ondalıklı Gösterim ve Kongrüanslar ile ilgili konular özellikle ilköğretim öğrencilerinin öncelikli olarak bitirmesi gereken konulardır. Öğrencinin bu konularda eksikleri giderildikten sonra Polinomlara Giriş, Euler-Fermat, Tam Kare İfadeler, Diofant Denklemler I – II başlıkları altında bulunan konuları ve daha sonra kitabın kalan konularını çalışması tavsiye edilir. Benzer şekilde lise olimpiyatlarına hazırlanan bir öğrenci temel matematik ile ilgili eksiklerini giderdikten sonra bu kitabı baştan sona kolaylıkla anlayıp kendi başına bitirebilir.
Özellikle son kısımlarda bulunan Polinom Denklemler, Polinomlarda Özel Yöntemler, Fonksiyonel Denklemler, Dizi – Seri ve Eşitsizlikler konuları birinci aşama sınavları için yeterli olmakla beraber ikinci aşama sınavlarına hazırlanacak olan öğrenciler için çok değerli kaynak olacaktır. Matematik olimpiyatları sınavlarına hazırlanan bütün öğrencilerin bu kitaptan en verimli şekilde istifade edeceklerdir.
Kitapla İlgili Kategoriler