Kamu – Yerel Yönetimler – Üniversiteler İçin Stratejik Planlama ve Performans Programı Dr. Mustafa Tamer  - Kitap
Kamu – Yerel Yönetimler – Üniversiteler İçin

Stratejik Planlama ve Performans Programı

2. Baskı, 
Temmuz 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
259
Barkod:
9786056061417
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bugün Dünyada meydana gelen değişme ve gelişmeler karşısında; her alanda olduğu gibi kamu yönetimi alanında da baş döndürücü bir ilerleme olmaktadır. Bizim ülke olarak, kendi bünyemizin de bu gelişmelere ayak uydurması kaçınılmazdır. İşte bu doğrultuda Ülkemizde yürütülmekte olan kamu yönetimi reform çalışmaları bütün hızıyla devam etmektedir. Merkezi yönetimin mevcut yapısı küçültülürken, yerel yönetimlere daha çok yetki, sorumluluk ve görevler yüklenmekte, buna uygun kaynakların da tahsis edilmesi gerekmektedir.
Yeni çıkarılan yasalarla yeni kavramların da yönetim alanımıza girdiğini görmekteyiz. Kamu yönetimi reform çalışmaları sırasında benimsenen ilkeler doğrultusunda, etkili ve verimli bir idare anlayışının yerleşmesi ve mali saydamlık ile hesap verilebilirliği sağlayabilmek için stratejik PLANLAMA ve performans yönetimi konuları ile analitik bütçe ve faaliyet raporları kamuda karşımıza çıkan yeni, ama Önemli kavramlar olmaktadır.
Bu kavramlar çerçevesinde stratejik PLÂNLAMA, performans programı, analitik bütçe ve faaliyet raporu konuları çok önem taşımakta ve birbirlerinin tamamlayıcısı olarak uygulamada yer almaları gerekmektedir. Halbuki yerel yönetimlerimizin ve belediyelerimizin bu konularda tam hazırlıklı olduklarını söylemekte güçtür. Bu alandaki mevcut olan boşluğun doldurulması için yeni çalışmalara ve yayınlara ihtiyaç bulunduğu da ortadadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Stratejik Planlama
.
Performans Programı
.
Analitik Bütçe
.
Faliyet Raporu